View Single Post
Staro 31.01.2017., 17:35   #1296
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Evo update:
Uhvatio me crv bio u guzici, i odlucim mijenjati zvucnike.
Prodao Polkove, pa bio uzeo KEF Q100, Q200c kombinaciju, i jednostavno za moj veliki prostor to nije bilo to, culo se tanko.
Vratim unutar 14 dana, i zamijenim za vecu seriju Q300 i Q600c, na super snizenju, i jos piknem izlozene modele sa police koji su stajali ko ukras, i jos mi skinu 150$ na cijeni (stanje novo/nekoristeno)
I onda puknem i narucim SVS PB-1000 subwoofer.
Reko ko ga hebe, kad mijenjam da to rijesim kvalitetno jednom i onda sam dugorocno miran.

Onda sam se susreo sa problemom kako bookshelfe stabilno i sigurno smjestiti u prostor.
Pa trazi, kopaj, istrazuj, i odlucim napraviti metalne masivne stalke. Doslovno vec sve dogovorio i nalete mi na oglasniku tako rec identicni onim koje sam htio napraviti, i jos me ispali malo jeftinije. Isto radjeni privatno, zeljezo, mos auto na njih stavit. Linepo plastofocorani/farbani, izgledaju odlicno.
Tako da sam rijesio stalke i jos uzmem mramornu bazu za stalke, kako bih dobio na dodatnoj tezini u podnozju (jos stalke moram zalijepiti silikonom za ploce da nema sanse da se prevrnu (djeca) )
A i punjeni su i pijeskom.
Sami zvuk se popravio, sve zvuci osjetno bolje. Definirano.

Jos moram dizajnirati nosac za centralni, pa mozda maknem ovu policu na kojoj sad sjedi jer mi se cini da dosta tuli ta kutija ispod kad pridjem blize.

Sub je takodjer dobio mramornu plocu ispod.
Slikano po noci, mobitelom, i jos zaboravio skinuti grilove, budem veceras opet poslikao.
Jos malo kablove sakriti, i gledam da uguram izolaciju u strop i pokrijem crnom tkaninom.
No otom potom

Eto slika par

Gabre je offline   Reply With Quote