31.01.2017., 15:05
|
|
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Ovo je onaj tip kojeg sam ranije quotao, pr0 overclocker koji ga navodno ima (i francuzi su rekli da ga ima nekoliko overclockera)
4.2 ghz je i moje nagađanje (ali za prosječan OC)
Inače izračunao sam koliko intel cijeni extra pci-e lanes na istim hexa procesorima (i7 6800K vs 6850K). U jednom od najjeftinijih naših shopova koji ima oba komada, 6800K je jeftiniji 28%, a u americi (newegg) 30%. Znači to je to. Quad channel isto utječe na cijenu koji postotak da ga jebeš, idem sa konzervativnih 5% i zaokružujem na 35%. Dolazim do računice da bi intelov 8c16t (i7 6900K) umjesto 8900kn koštao najviše 5800kn da ima manje pci-e lanesa i dual channel. Ako je Zen kompetitivan, te ako je price undercut konzervativnih 15% (a vjerojatno je više), flagship bi koštao max 5000kn. Toliko kod nas košta skuplja verzija intelove hexe (6850K), pa se uklapa i u moju drugu teoriju da amd ide sa većim core thread contom na intelove (4c8t na 4c, 8c16t na 6c12t itd.).
Ako nije baš skroz na njegovom nivou, te ako je uz to price undercut još veći onda ide i do 6800K cjenovnog nivoa
|
Ma nek amd bude i malo slabiji samo da mu tdp bude ok i bit će kupaca, naravno uz manju cijenu od intela. Vjerujem da danas dosta ljudi gleda tdp.
Više uopće ne uzimam u obzir grijalice od procesora i grafičkih za konfiguraciju.
|
|
|