View Single Post
Staro 30.01.2017., 23:28   #494
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
hvala ti na lijepo i iscrpnom odgovoru, koliko plaćaš karticu mjesečno? treba li ti onaj "balance" koji sam gore napisao? baj d vej, mislim da jedino erste ima takvu glupost, meni je to tako nepraktično! i da, ovo npr. gore si naveo da treba 2-3h da se pojavi na kartici iznos, to je isto poprilično nepraktično, puno je tu detalja, a ko ima vremena, volje i živaca sve banke isprobavati za takve "sitnice"? u erste kada bi prebacio iznos, istog momenta bi sjeo na devizni, ali, volim i ja prikazane kune, a ne da mi se triput mijenja valuta... osim toga, tu transakciju platim svaki put jednu kunu, mislim da sada prelazim veću u onu fazu "preanaliziranja"

30kn svake 3g i to je za izradu kartice.
Ne, ne moraš imati rezervirano više sredstava da bi kupio nekaj. Ja obično uplatim svega 10ak kn više tek toliko da me tečaj ne zahebe, neki put i manje.

2-3h traje zato jer nemam u Addico banci ništa osim te kartice i prebacujem internet bankarstvom iz druge banke. Kad bi imao kod njih i tekući (odnosno, nekakav s kojeg prebacujem lovu) isto bi bilo insta.

I da, još jedna važna stvar koju sam skužio tek nedavno jer su mi se javili nekoliko njih nakon što sam objasnio kako se na eBay-u, prilikom kupnje, odabere opcija da ti konverziju radi u valuti prodavača. A to je da Mastercard jedini ima tu opciju, Amex-u je to po defoltu, ali Visa to ne dopušta, onda iskjučivo radi konverziju u valutu u kojoj imaš račun i zato ćeš uvijek čuti (pročitati) od ekipe koja ima Visu da moraju imati i devizni račun i da moraju odrediti u kojoj valuti preferiraju da im radi konverziju.
Barem sam ja tako shvatio.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote