View Single Post
Staro 29.01.2017., 17:26   #82
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
General Mobile 5D mini-review

General Mobile 5d - mini-subjektivna recenzija iliti "hands-on"

Dakle, imao sam nekoliko-satno druženje sa General Mobile 5D mobitelom iz Smartsona. Mobitel ima 24 mjesečno jamstvo s time da je prvih 12 mjeseci "kasko" osiguran (o tome više pročitajte na sajtu).

Možda će nekoga zanimati, možda će netko misliti da serem, ali u svakom slučaju ako jednoj osobi ovo pomogne, bit će mi drago Idemo redom.

Bundle

Niš posebno, rekli bi. Lijepa kutijica, uz mobitel, unutra bijeli gadni USB kabel, simpatični punjač od 1A, slušalice, baterija upute i 2 folije iliti screen protectora. Nije tempered glass, ali služi svrsi tj. "bolje išta nego ništa"

Mobitel

Lagan, plastičan, pod prstima filing jeftinoće kao nekadašnjih kineskih mobitela od 100 dolara iz 2013/2014. godine. Ali čvrsto i kompaktno napravljen, bez da cvili ili škripi pod prstima. No, kao što rekoh, nama finim guzicama djeluje baš jadno. Za usporedbu, LG L90 je za ovoga po tom pitanju 4 klase iznad, a isto je plastika. Imam dojam da ga i fina prašina može zguliti, iako vjerojano neće.
Evo par slika iz sa svih strana.

Kamera

Nemam fotki za okačiti, ali nisu neka sreća. Za usporednu, klasa LG L90/Spirit. Video također. Za cjenovni rang OK. Na svijetlu skroz upotrebljive, u mračnijem ambijentu jedva upotrebljive.

Baterija

Ono koliko sam ga tlačio, relativno dobro je sve to podnio. Rekao bi da dan će izdržati sigurno, možda i 2 dana.

Ekran

Za moj ukus, malo pretaman. Dosta refleksije daje, a i pod kutem nije se baš iskazao. Ispod 50% svjetline mi se čini beskoristan. Vani 100% is a must.

Softver

Čisti Google Android 7.0. Meni osobno gadan ali radi fluidno, lijepo i bez trzanja. Klasičan set aplikacija što inače i ide.

Verdict

Bi li ga kupio sebi? Ne. Bi li ga kupio ženi, roditeljima, nekome? Ne. Zašto?
Subjektivno, za 1100 kn se nađe boljih telefona. Kao jedini plus ovoj kupovini u Smartsonu bi izdvojio to kasko osiguranje i softversku podršku za mobitel. Sve ostalo je... kinesko. Kamera, ekran, baterija, čak i kvaliteta izrade. OK, je gorila gore, ali filing tapkanja po ekranu je identičan onome kakav sam imao ja Jiayu G4C pred 3 godine koji je isto imao gorila šajbu. Nije to to (fina guzica ). Na kraju krajeva, na kutiji lijepo piše MADE IN CHINA, stoga daleko je taj mobitel od Stambola

Za 1100-1200 kuna bi izdvojio Huawei P8 Lite u Emmezeti, a bilo ga je i u Elipsu za iste pare, također sa kasko osiguranjem na lom stakla.
Xiaomi Redmi 3S je miljama bolji po pitanju izrade od ovog Đenerala, iako nema Gorilla šajbu (zato ima kaljenog stakla ko dreka) i ima evenutalno pizdarije povremeno sa softverom.
LG K10 ima 0,5GB RAM-a manje, ali također je skoro po svemu bolji uređaj od Đenerala.

Ponavljam, nisam dugo ga koristio, par sati, ali mi je dovoljno da vidiš neke stvari. Kao i kod kupnje auta, dovoljno je 10 km (20 minuta) oš ga kupit ili neš tako i ovo.

Dakle, ni sebi ni svojima neću preporučiti ovaj mobitel. Osim ako netko želi imati mobitel sa godinu dana kasko osiguranja.

Rating: 4/10
Brko je offline   Reply With Quote