Citiraj:
Autor Problem
Dali bi LG 34UM68(P) bio ok za CAD? Obzirom da u autoCAD-u više preferiram classic view u odnosu na onaj lame novi, puno mi je bitnija širina (imam uključen properties, xref mngr, layer mngr, ....).
Za sad imam 2x Samsung 206BW i polako mi ide na živce dual setup. Ovo bi mi bila neka kompenzacija pa me zanima kakav je monitor u praksi. Ako se ne varam po visini je kao 27" fhd.
Hvala....
|
nekoliko puta sam spominjao u ovoj temi da ultrawide ekrani velike dijagonale u stvarnosti ispadaju razočaravajuće manji nego što čovjek zamisli, pogotovo ako je prije toga radio na ne-ultrawide ekranu dijagonale 24" ili veće.
Naime, monitor po visini ne dobiva gotovo nikakvu prednost!
Imao sam godinu i pol LG 34UM95, a odmah isti dan kad sam ga dobio sam bio pomalo razočaran neuvjerljivim prvim dojmom. Očekivao sam veći monitor nakon što sam godinama koristio Dell 2407WFP.
Na kraju sam došao na "svoje" kad sam se prebacio nazad na stari Dell 3007WFP.
Prikaz boja i općenito kvaliteta prikaza je nevjerojatno bolja kod tog, sad već 10+ godina starog monitora nego kod novog superkul ultrawidea.
Kad se k tome pribroji očajna crna i neujednačen bleeding kod 34um95, stvarno mi je drago da sam se dočepao jednog Dellovog starčeka.
Mogu jedino pretpostaviti da je na još manjoj rezoluciji na istoj površini ekrana stvar još gora.
U odnosu na 2x206BW ćeš dobiti 30 vertikalnih pixela ali ćeš izgubiti puno širine. S tim da svaki od tih 206BW za sebe daju puno ugodniji format slike za svakodnevni rad.
TL;DR: nemoj kompenzirati dva monitora jednim ultrawide ni u kojem slučaju.