View Single Post
Staro 28.01.2017., 15:41   #14
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ljepo slozeno, onak po ps-u

Nego gdje su ti LNB-ovi za tu antenu, sam 4, izgleda kao da je opljackana ?
Hehe , nisma uspio naci Mutliswithc za 17 LNBova kolko stane na Wavefrontier pa sam stavio samo 4 . Nekad bio Thor u igri, sad je jedan prebacen na drugu Astru za engleski SKY.

Citiraj:
Sta ti se ljeti ne grije ono na gredi ? Ja bi to dolje spustio na deku ili 3-4 12-tice da pirucka po tome...
Ma jok nema problema ima dva prozora na tavnau pa su ljeti otvoreni da ima propuha a i ne grije se neznam kako jer zadnja strana je odmaknuta od grede par mm zbog plasticnih nosaca pa ima mjest ada "dishe".

Citiraj:
edit: da vidmo ocu pogoditi smjerove antena

Najgornja je za neke Bosanske kanale, druga gleda u Belje, treca Papuk a ova skroz dolje neznam.. kao da je naknadno stavljena.
Belje, Madnicevac, Papuk + nesto izmedju za Bosnu/SrvijuSve 4 antene (+ radijska dolje na posebnom kabeli za AV Reciever) su stavljene u isto vrijeme samo u to doba su bile postalvjene iskljucivo za skretnicu koja je custom radjena za bas odredjne kanale sa pojacalom tako da sam hvatao Srbiju, Bosnu i nase kanale ali bez mjesanja/duple slike. Od kako je dosao DVB-T koristim samo dvije jer mi netreba vise skretnica pa sam je zaobisao. I na te dvije hvatam 48 DVB-T/DVB-T2 kanala pa mi dosta . Cekam jos Bosance da se prebace na DVB-T da vidim onda kakva ce situacija biti.

Citiraj:
edit2: jel to mene oko vara ili se stup malo nakrivio ? Prenisko ti je cjeli tanjur sa kablovima, to kada pada onaj mokri snjeg spoji se sve sa krovom i eto belaja, bar pola metra da si digao tanjur.
Cini se zbog velikog zooma objektiva i zablje perspektive, pazili smo da ga ustimamo u vaser vagu i pricvrstili sa 2 spojnice unutar tavana utiplane u zid/beton.

Nisam imao problem sa snjijegom sve ove godine (10 god) tj. ima nekih 40cm od tanura do crijepa a tolko jos nije nikad palo da se "spoji" .

Ali prije 2 godine sam prebacio Satelitsku 2 crijepa nize na svoj zasebni stup jer ovako kako je bilo na "L" nosacu dodanom na glavni stup koji je tanak (vodovodna cijev) je znalo kad je jak vjetar bas lupati od ljuljanja pa mi je islo na zivce kako se na krovu znalo cuti onako tup, tup.......
Sad sam satelisku slozio na stup od skele koji je deblji/jaci i ne viri puno van krova pa je sad necujno i stabilnije i i ujedno je zaklonjen od vjetra sa sjeverne strane .