Citiraj:
Autor HCS
Kod AMD.a je tak svejedno koji cooler imas gore ako si dobio cip, koji nije ni trebao zavrsiti u toj grafickoj, jer ne drzi taktove, ohladiti ga nemozes. ... To ti je normalno za Polaris, los primjerak cipa imas. Pogledaj malo koliko struje vuce, prva pomoc ti je undervolt.
|
Ja sam prvo dobio rx 470 koja nije mogla držati 1226 boost niti kad bi ju undervoltao do maksimuma i u isto vrijeme digao power limit na +50%. Na tim postavkama se grijala kao luda, potrošnja kao pri OC-u. Pri stock postavkama radila je na 700-900MHz i udarala u power limit. Katastrofa. Odmah sam ju reklamirao, dali mi drugu istu takvu. Ova je pak sušta suprotnost. Na stocku rijetko kada gubi boost, laganim undervoltom drži boost 100% i potrošnja pada osjetno. S druge strane, može se clockati dobro s odgovarajućim coolerom.
Evo test Witchera 3, Ultra sve osim shadows - medium i foliage distance - high, hairworks off. 1440p scaling jer je na 1080p CPU bottleneck. Da, usred Toussainta pri 70ak FPSa je i7 Haswell bottleneck, OC grafe ne radi razliku veću od 1-2%, baš me zanima kako bi se tu snašao jedan G4560. Napravio sam isti put kroz centar Toussainta na stock i OC, mjereno frapsom.
1226MHz Frames=3961, Time (ms)=75640, Min=47, Max=60, Avg=52.366
1380MHz Frames= 4318, Time (ms)=75703, Min=52, Max=65, Avg=57.039
Ravno +5 FPS-a u svemu, odnosno oko +9%.
EDIT: Manuele, upravo o tome pricam, ima takvih čipova. Taj koji sam prvi dobio nije mogao držati 1226 ni pri 180W potrošnje, znači +50% Stavi na njega bilo koji hladnjak i drži ga na 50°, ne pomaže, udara u power limit, undervoltat ga ne možeš niže, jer gubi stabilnost.