View Single Post
Staro 25.01.2017., 19:44   #82
Lavoslav
Registered User

Datum registracije: Feb 2012
Evo opet muke po Tantalu....

Dakle sve radilo na ADSL2 ali su me zbog povećanja brzine prebacili na VDSL2 (ITU G.993.2).

A sad na ovom VDSL-u opet ne radi "iz kutije" nago triba prčkati.

Za sada sam upogonio internet, VoIP-u ne radi...

FRITZ!OS: 06.53

Pod "Internet -Account information" u tabu "Internet connection" na dnu stranice kliknuti na link "Change connection settings" i staviti kvačicu na "Use VLAN for Internet access" i ispod toga upisati VLAN ID 1203.
DSL ATM Settings VPI/VCI - 0/33, enkapculacija PPPoE.
EDIT: Ovo su krivi brojevi ali mjesta gdje se upisuju su točna, pogledaj na dno posta točne VPI/VCI
Sa ovim proradio internet.

E sad je problem telefon. Naravno zvao sam tzv. "podršku" i magično su mi odgovorili "ne pružamo podršku za uređaje koji nisu dodjeljeni od strane T-koma".... Jedino šta san uspija izvuči je da se podatci accounta od VoIP-a ne mijenjaju kad se prebacuje na VDSL2. Bilo me strah da ne promjene password pa da ga gurnu preko TR-069. To bi bilo bajno...

Ako ko ima Fritza (može i drugi model), a da je upogonija voice na VDSL2, može mala pomoć?

EDIT SA POSTAVKAMA KOJE RADE, DAKLE INTERNET + VOIP preko VDSL2:

Nakon što sam pogledao post koji je Nikky linkao i primjenio postavke SVE radi.
Dakle pod Internet account podesiti VLAN ID - 1203, VPI/VCI - 1/32, PPPoE
Pod TElephone number/Line settings podesiti VLAN ID - 1405, označiti "Use additional connection for Internet telephony via DSL (PVC)" i "No account information required (in accordance with RFC 2684, RFC 1483)", staviti VPI/VCI na 1/32 i "Bridged (Routed Bridge Encapsulation) + Obtain the IP address automatically (DHCP)".

Zadnje izmijenjeno od: Lavoslav. 25.01.2017. u 22:46.
Lavoslav je offline   Reply With Quote