View Single Post
Staro 25.01.2017., 18:40   #3521
arrow
Premium
Moj komp

arrow's Avatar

Datum registracije: Nov 2014
da napisem mali osvrt u vezi fps dropa i gta5

hvala isusu dragom nakon pol godine trazenja napokon nasao rijesenje pa ako itko ima jos takvih problema moze pokusati isto

znaci igram gta5 sa r9 390 malo clockanom (1150mhz) te mi u nekim dijelovima grada opada fps sa 60 na 58-56 te te se vidi jako titranje tzv microsuttering, vsync mi je uvijek na ON jer bez njega igra je ne igriva, oci ispadaju

druga stvar, ponekad fps opada na 30 kroz par sekundi te se opet vrati na 60
probao 10-ak drivera, mijenjao windows, instalirao igru na ssd, downclockao i overclockao ali nista nije pomoglo

znaci, stavio na on screen monitoring temp, gpu usage, clock core te fps counter
nikad core clock nije bio na max, uvijek je varirao od 800-1150mhz

slucajno nalazim temu na netu da je to amd-ov feature tzv powertune-powerplay da grafa spusti clockove kad joj nije potrebno biti na max te ce time biti hladnija i tisa
how yes no time su usrali i sefa i stanicu jer brzina odaziva to feature-a nije bila bas brza pa fps opada na 30 kroz par sekundi pa se opet normalizira

na ovoj stranici sam nasao zanimljivo rijesenje tako da se ukljucenjem te opcije clock grafe dize na zadanu te tu i ostaje, znaci u mojoj situaciji mi uvijek pise 1150mhz i ne opada te samim time grafa radi odlicno i fps vise ne opada
no losa stvar je da nema vise 2D i 3D moda, uvijek je 3D te se grafa vise grije te joj to vjerovatno smanjuje vijek trajanja
https://linustechtips.com/main/topic...-downclocking/

kasnije kroz sve to dolazim do programa zvanog ClockBlocker koji mozse namjestiti da kad upalis neku igru ili aplikaciju da clock-ovi grafe budu na max zadanom te kasnije izlaskom iz igre-aplikacije clock-ovi opadaju, zapravo prelazu u 2D rezim rada
ovaj program me spasio, mozda jos netkom pomogne
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=404465
arrow je offline   Reply With Quote