View Single Post
Staro 25.01.2017., 17:13   #191
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Da li ona traži previše jer želi svoj mobitel da joj radi ponovo kako ga je kupila? Trebaš se upoznati s pravilima i zakonima kad nešto kupiš? Pa zašto bi? Ja sam taj koji ima xxx love u novčaniku i želim mobitel, sada, odmah, i ne zanima me nikakav zakon. Niti bi me trebao zanimati. Razuman rok? Mjesec dana za izmjenu baterije? Nakon toga će ponovo ići na servis, a zašto? Jer ekipa ne radi svoj posao. Jednostavno.
Trebaš li se upoznati sa zakonima? Ne trebaš, ali moraš postupati prema njima. Ignorantia iuris nocet.

To što tebe ne zanima zakon - to nikog nije briga. Ni servis, ni prodavača, ni distribuciju. U cijeloj ovoj priči, bez obzira što ona i kako mislila, Instar praktički nije ni u jednoj točki pogriješio (osim pitanja gdje je jamstveni list te, možda, testiranju uređaja nakon povratka sa servisa, nije obaveza, ali je zgodna poslovna politika).

Instar (kao ni svaka druga trgovina) ne može utjecati na brzinu rada servisa, čekanje je normalno, s druge strane pokretačica ovog dijela threada isto tako jako nije upućena u cijelu priču (povrat novca, novi / zamjenski uređaj, nepoznavanje što je jamstvo i kako funkcionira, tko ga daje i slično).