View Single Post
Staro 25.01.2017., 01:10   #431
spitfire83
spava mi se
Moj komp

spitfire83's Avatar

Datum registracije: Nov 2013
PCI, m.2, nešto će pasti sigurno

Ploca je super sta se tice ventilatora, ima 5 PWM headera i relativno dobar UEFI setup za te ventove, da se napraviti krivulja s 4+1 referentne tocke za svaki header i odabrati prati li se cpu ili mbo temp (ovo +1 je critical mode kad ga frkne u 100%)

Ventovi od artica imaju adaptere pa se sva 4 mogu ukljuciti u 1 header (i preporuceno je tako u usermanualu da budu syncani).

Ja san stavia pumpu na cpu2, naštela to full power stalno (mora biti), ova 3 venta šta su na samom hladnjaku su cpu1 s svojom krivuljom koja prati CPU, a 140 i 120 ispuh su svaki na svom s definiranom krivuljom.

Prednja strana je intake tako da se toplina procesora šalje u unutrašnjost kućišta, toplina se diže i izlazi gore i otraga.

Gornji vent je artic 140 pwm, kad san uzima vodeno uzea san i njega da popunim tu rupu gore, cisto radi estetike, da ne stoji prazno.
On se aktivira kad temperatura procesora prođe 60 stupnjeva, što je jako rijetko.

Uz case inace dolaze 2 OK ventilatora od 120mm.

Šta se tice 5.25 bayeva, izbacia san ih iz upotrebe zbog konfiguracije stola i pozicije kucista, nikako mi prednja strana kucista nije s ruke, zato si fino stavim hub ispod monitora.
U planu je ovaj DLINK zamjeniti s necim modernijim.
spitfire83 je offline   Reply With Quote