View Single Post
Staro 24.01.2017., 17:12   #1290
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor imart Pregled postova
srećom radio sam u trgovini skupom robom i znam koliko se reklama plaća.
Kao trgovac si imao uvid u knjige i financije? Taj gazda mora da je imao jako velikog povjerenja u tebe.

Nego, nisi li ti nedavno rekao kako ti izdvajaš 4000-5000 kuna ko iz pičke za mobitele? Ne znam čemu si se onda tako jako uhvatio te "nepravde" o cijenama uređaja.

Citiraj:
izrada huaweija, xiaomija i samsunga košta podjednako, ali kupac koji kupi samsung i huawei plaća i REKLAMU koja se vrti po medijima.. i xiaomi plaća reklamu smartphone hrvatska jer imaju njihove bannere na webu..
Po toj tvrdnji, QuidZz, virty, jopis, ja i još gro kolega sa foruma koji imamo Galaxy S7 pušimo marketing? Ne bih rekao da smo mi Average Joe-vi pa uzimamo ono što nam TV servira.
Pa da se Xiaomi toliko vrti po TV-u, nebi ga kupio iz razloga o kojem pričamo cijelo vrijeme - afterdale support i servis u EU. E da, i radi dobro out of box te ga ne treba flešat.

Citiraj:
ajde smiri se možda jesi stručnjak ali nisi trgovac. dakle na it tehnici su male zarade ali na mobitelima ogromne. izrada mobitela košta 30% cijene u dućanu. ostalo plaćaš reklamu, koji dio ti nije jasan?
Koji dio tebi nije jasan? Zna se koliko što košta iz tog mobitela. Samo što će Samsung prodati 40 milijuna primjeraka JEDNOG MODELA uređaja u godinu dana, a Xiaomi 30 milijuna svih uđuture i to možda.
I sve to samo zbog reklame? Ma daj.

Citiraj:
i veličini igrača nebih volio jer je 2015 xiaomi bio 3 najveći proizvođač mobitela na svijetu a sad je 4. ili 5. prestigao ga je huawei. čime, kvalitetom?, ne. nego reklamom.
A je li ti palo napamet da Indija i Kina sačinjavaju cca 40% ukupnog svjetskog stanovništva. Da, Xiaomi je treći prodavač mobitela na svijetu (iako nikad čuo za taj podatak, ali ajde). Ali opet, kome? Na kojem tržištu? Kina i Indija.
I opet pitam - što to vrijedi nekome tko sutra kupuje mobitel za 2000 kn? "Xiaomi ti je super, rulaju u Indiji i Kini". Uzet će Xiaomija i slat ga u Kinu ili Italiju kad/ako mu rikne? Lokalni serviser i/ili kužioc će mu flešat romove svako malo? Je, na PCE/it forum svijetu to zvuči idealno i jednostavno jer jebeš to, to je pola ure posla. Kao što rekoh, nas 20-tak ovdje ne čini 1 promil korisnika i kupaca mobilnih uređaja u HR, a kamoli da pričamo o nekim postocima.

Citiraj:
a to da bi xiaomi mogao proširiti podršku na ostatak svijeta, bi, možda i budu, ovisi o politici firme. nekome možda nije važno da bude u top 5 proizvođača mobitela. sony i lg i htc su daleko ispod ovih gore pa ih nazivaš igračima, a xioami nije igrač?
Naspram Sonya i LG-a, Xiaomi je, da prostiš, go qrac. Ne žive te firme od mobitela. Kao što rekoh, nije matična ploča, procesor i RAM sve što mobitel ima.
Je li idiocki dati za neki LG sa 1GB RAM-a soma kuna naspram Xiaomija sa 2GB RAMa i jačim procom i jačom baterijom? Je. Tebi. Mojoj strini i njezinoj familiji recimo nije.

Citiraj:
možda nije tebi, ali samo možda. jednom skužiš da prjcjenjenoj robi plaćaš reklamu (da nebude zabune radio sam u dućanu sa biciklima, da cijene su bile od 2 do 22000kn i jako dobro znam zašto su neki brendovi skuplji od drugih, ne zbog kvalitte nego se skupo reklamiraju.)
A bicikli i mobiteli su jedno te isto?

Citiraj:
još je lakše kod smartphonea kojeg zapravo složiš ko lego kockice jer nijedan dio u njemu ne proizvosi proizvođač telefona. nedavno je bila recenzija htc pixella. nijedan dio unutra nije htc. samsung ako pređe na qualcommove procesore neće imati nijedan samsung dio.
Ma da, to je pičkin dim.

Citiraj:
znači bitno je kao kod laptopa čim bolje složiti komponente u lijepo kućište i dobro se izreklamirati i onda si igrač.
Na ovo zbilja nemam komentara. Zatečen sam i ne znam što bih rekao.
Ti sigurno ne radiš u bilo kakvoj proizvodnoj firmi niti obrtu koji živi od svoje usluge?

Citiraj:
nije to tvornica automobila.
A bome niti prodaja bicikala.

Citiraj:
ak su hrvati mogli sastaviti vivax i meanit, nda svatko može sastaviti smartphone od komponenti sa svih strana svijeta.
Zašto onda ne nabaviš komponente za recimo S7, ne slažeš ih u garaži, ne pišeš softver, ne rješavaš ljudima RMA i tako to, ako je to tako jako jednostavno.

Vidi, da ne rastežemo. Ti si za sebe u pravu. I budi. Neke u te štorije uvjeriti nećeš da je Xiaomi super brand ali ih jebe SAMO reklamiranje te da je to jedini problem te tvrtke.
Nekoga možda hoćeš, no to je sad problem neke druge osobe.
Brko je offline   Reply With Quote