Opet teorije zavjere o reklamama i plaćenim oglasima. Tvrdi prestane sa tim nebulozama, a ti nastaviš. Samsung je firma koja ne radi mobitele samo. Njima ne treba reklama. Kao ni LGu. Apple je tu stotinama godina, također im ne treba posebna reklama. Xiaomi je taj kome to treba.
Ti znaš koliko ljudi je u stanju flešati ROM? Mene sad kolega s posla koji je Average Joe pita koji mob za 1500 kuna.
I ja mu velim Xiaomi Redmi 4 Prime i uz to mu velim "treba SAMO poslat zahtjev za unlock bootloadera i onda flešat EU ROM". Čak i da pristane, da me ne stera u qrac odma, sterat će me kasnije kad mu se prva pizdarija sa softverom dogodi.
To što mobitel nije dobar out of box, ne znači ništa tebi, meni i 20tak majstora sa PCE foruma i još stotinjak sa ostatka foruma u HR. To su PROMILI korisnika mobilnih uređaja u Lijepoj Našoj. Analogiju prenesi na EU, pa ti bude jasno zašto nemaju toliku prođu. OK, ima nešto i u platežnoj moći ali svejedno. Ljudi se ne žele zajebavat sa mobitelom kojeg plate 200 EURa. A to jel LG ima 32 antuntun bodova manje od Xiaomija a košta 200 kn više, ne znam jel puše i klinci u osnovnoj.
Zato Xiaomi ne može prerasti u velikog ozbiljnog igrača kao što je to Huawei. Ok, ne još.
I da me lokalni fiškali Xiaomija nebi krivo shvatili. Nisam nigdje napisao da je Xiaomi loš brand. Naprotiv. Ali nema kaj tražiti u borbi sa velikim igračima. Doduše, oni ni je vode tu borbu, oni su svjesni gdje su. Te borbe vodite vi tu na forumu.