Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.01.2017., 09:32   #26408
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Za ZG nemojte ispod 7L racunati normalne voznje. Mali turbo motori ne trose nuzno nista manje od atmosferaca. Ali zato puno bolje idu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Đukica 1.6 atmo i Đukica 1.2 turbo (117 vs 116 KS)....vozio oba (igrom slučaja i prilike). Troše skoro isto po kompu (grad).....idu jednako dobro, čak sam atmo dopeljo do 9,8 sec do stotke (deklarirano 11 sec) a turbaka nisam mogao ispod 10 (deklarirano mislim 10,8)..."FEELING" je da je turbo brži ali nije...samo nekako ravnomjernije vuče i nekak mi se čini bolje čupa na nižim okretajima...Problem je kod turbaka što su malo skuplji za održavati a popravci su puno skuplji nego kod atmosferca...i falio mi je zvuk motora kod turbaka....naviko sam...Debilana je i da ne bi trebalo gasiti odmah auto nakon stajanja na parkingu (kod turbaka)....to je glupo do boli...
Neki proizvođači forsaju turbake jel su im jednostavniji i jeftiniji za napraviti (i manja kubikaža) plus kaj su kasnije skupi popravci.....a ne radi CO2, potrošnje i velike brige za kupce...ne budite naivni...
Tvrdi je offline   Reply With Quote