Evo da se i ja pridružim nesretnicima koji godinama kupuju u Linksu, pa ih zadese nedaće.
Naime, prošle godine kupio sam u poslovnici Vž računalo s 5 godina jamstva te s time podliježem
slanju računala na servis u Zg, jedamput godišnje za vrijeme trajanja jamstva, plus regularna naplata 200 kn.
I tako pošaljem u 12. mjesecu računalo ispravno za ZG da bi se nakon tjedan dana isto vratilo neispravno.
Drugi dan odmah šaljem natrag za ZG, računalo nedaje sliku na više monitora čak i na LED TVu, preko grafičke,
na onboard radi super.
Računalo se opet nakon 8 dana vrati s objašnjenjem da nije dijagnosticiran nikakav kvar.
Računalo radi 2 dana i opet isti problem, te sumnjam na grafičku, kao i prvi put.
Spakiram računalo natrag za ZG, 11. 1. te mi trgovac u dućanu veli da šalje prioritetom da neću dogo čekati, a ja kroz šalu velim
da, tri tjedna.
Računalo je i dan danas u ZG, pokušao kontaktirati servis, bez povratnih informacija, javila mi se jedino gđa. iz reklamacija,
da nek se strpim da će računalo biti preuzeto u najbržem mogućem roku, nakon što je bilo računalo već tjedan dana u ZG.
Onda mi je prekipjelo i zaprijetio sam im da ću ih dati u novine, sve moguće i nemoguće portale, potražiti pravnu pomoć i
prijeviti ih tržišnoj inspekciji i udruzi potrošaća, zatim je sve umuklo i do danas, evo već je 21. 1. nemam nikakvih odgovora s njihove strane.
Ovo pišem da ukažem ljudima što ih čeka ako i oni uzmu računalo s 5 godina jamstva, u Linksu naravno, i nedaj bože da im se nešto pokvari.
Znam da je nekad zakon bio do 45 dana, ali novi je još blesavije definiran, znači izvršiti servis u najkraćem mogućem roku, ali se svi još uvijek drže do 45 dana.
Znam, reći ćete, što si uopće kupovao kod njih, stvar je u tome što godinama nisam imao nikakvih problema.
U dućanu rade moji dugogodišnji poznanici, ali očito su i oni shvatili o kakvom se podneblju radi, pa su pomalo počeli napuštati istog.
Najveći problem je što je servis u ZG, pa to onda potraje. OK, sve 5, ali ne mogu se tako ponašati, pogotovo kad je greška s njihove strane,
jer odgovorno tvrdim, da su oni oštetili računalo, jer sam in poslao ispravno, vjerojatno prilikom famoznog "čišćenja" računala,
velim famoznog, jer sam bacio pogled u unutrašnjost kad ga je trgovac otvorio prije slanja u ZG, stanje je bilo kao da nije ni bio očišćen,
mislim da bi ga i ćorava baba bolje očistila, a regularno uzmu pare.
Evo, ovo je za početak i neću stati na ovome, borba je tek počela.
LP