Citiraj:
Autor alengrosevic
"Poštovani,
dobili smo povratnu informaciju od nadležnog odjela za ugovore kako bi raskid ugovora u ovom trenutku iznosio 1574,87 kn.
|
229 x 7 ( 2,3,4,5,6,7 i 8-mi ) = 1603kn + 114.50kn za pola 1-vog = 1717.50kn + 3 dana 9-tog =
1740.40kn
Rekao si
cca 1800kn i dobro sam napisao da to moze biti samo zbroj svih rata do kraja ugovorene obveze.
Sada dajes drugaciju, kontradiktorniju informaciju i cifra je
1574,87kn sto bi znacilo da je na osnovu necega ta cifra morala biti obracunata a posto je skoro 200kn manje
znaci da to nisu rate nego obracunati popusti.
Popust nije samo 3 mjeseca 50% nego je pogodnost/promocija i razlika cijene paketa na ugovorenoj obvezi vs cjene bez ugovorene obveze.
Za tu informaciju prije nisam bio siguran ali sam to provjerio i to kod 2 ISP-a. Dakle ovako ide konkretno za moj paket:
1. Cijena paketa s ugovorenom obvezom 2 godine: 169kn
2. Cijena paketa bez ugovorene obveze: 201kn
3. Popust/bonus na mjesečnu naknadu za uslugu ugovorenu s obveznim trajanjem ugovora od dvije godine: 40kn
4. Mjesecna naknada uz ( cijena paketa ) bonus pogodnost za uslugu ugovorenu s obveznim trajanjem ugovora od dvije godine:129kn
Dakle ja placam 129kn, ti placas 229kn i to su nam obojci mjesecne naknade.
Za 10 mjeseci ocu raskinuti ugovor koji bi trebao trajati jos 12 mjeseci i onda ide ovako:
Opcija 1: 129kn x 12 = 1548kn
Opcija 2: 201kn - 169kn = 32kn + 40kn mjesecne bonus pogodnosti.
72kn x 12 mjeseci = 864kn
Dakle 864kn su sve pogodnosti i bonusi koje ja moram platiti ako raskidam ugovor. Kod Vipa recimo ta je cirfra 61kn x broj mjeseci.
Ti imas cifru
1574,87kn do koje se ne zna kako se doslo i kako je obracunata tako da jednostavno napisi mail i trazi:
Citiraj:
Poštovani,
Molim Vas informaciju od nadležnog odjela za ugovore u vidu detaljne specifikacije i obracuna za moj ugovor sa svim ukljucenim pogodnostima bonusa i popusta koji se primjenjuju na isti kod prijevremenog raskida ugvorene obveze a sukladno clanku 6, stavak 4, opcih uvjeta poslovanja Optima Telekoma te shodno izvatku iz cjenika usluga od Sijecnja 2017 za TO2 20Mbps paket koji koristim, stranica 158.
Takodjer molim da prilozite metodologiju tog izracuna tj. prilozite izracun s kojim cete doci do odredjenog iznosa koji bi ja trebao platiti u slucaju da raskinem ugovor s vama.
Datum raskida ugovora 15.02.2016
Datum prestanka ugovorene obveze 03.09.2016
Takodjer Vas zelim podsjetiti da u razgovoru sa korisnickom podrskom pri HAKOM-u sam dobio informaciju da ste obvezni izracunati i priloziti metodologiju postupka da ja kao korisnik ocjenim sta je povoljnije za mene:
1. Izracun za mjesečnu naknadu za ostatak razdoblja obveznog trajanja ugovora.
2. Izracun za naknadu u visini popusta na proizvode i usluge koje je korisnik ostvario.
lp
|
Editiraj ako sam koje slovo ispustio... dodaj Č,Š ako ti se oce ja to preskacem redovito, hebiga navika...
Uglavnom napamet se tesko boriti, kada dobijes izracun onda cemo biti pametniji. Ako ne odgovore kroz 5-6 dan posalji opet... pa opet.. pa zovi...
Ako ne odgovore u zakonskom roku onda ih mozes HAKOM-u prijaviti da sabotiraju postupak raskida ugovora itd...
Gle, ja sam promjenio jedno 4 ISP-a, ali bas ni jednom nisam platio penale, uvjek sam im na neku fintu izmigoljio