View Single Post
Staro 17.01.2017., 23:56   #4879
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pitao sam telefonski HAKOM koje su mi opcije i gospođa mi je savjetovala da im pismeno pošaljem zahtjev, i da im kažem da ako bi npr s 15.1 radkinuli ugovor koji traje do 3.9, koje su mi opcije za plaćanje. Rekla mi je da oni zakonski moraju dati sve opcije. Pitao sam odmah i koje su opcije da netko preuzme ugovornu obvezu do 9 mjeseca i treće da ako bi do 9 mjeseca mogao dobiti jeftiniji paket. Evo odgovora Optime:

"Poštovani,

dobili smo povratnu informaciju od nadležnog odjela za ugovore kako bi raskid ugovora u ovom trenutku iznosio 1574,87 kn.

Nadalje, Vašu ugovornu obvezu može preuzeti bilo koja druga osoba, uz potrebnu dokumentaciju.
Ukoliko se za to odlučite, molimo Vas da nam javite kako bismo Vas uputili u proceduru izmjene vlasništva priključka.

Također, liniju je moguće staviti u mirovanje, odnosno privremeno isključiti, jednom godišnje na maksimalno 3 mjeseca.
U tom se razdoblju ne izdaju računi za uslugu, naplaćuje se samo jednokratna naknada u iznosu od 75,00kn (s PDV-om).

Promjena na drugi paket u ovom trenutku bi za Vas značila i produženje ugovorne obveze na još 24 mjeseca.

Ako budete imali bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na naš besplatni broj službe za korisnike 0800 0088 ili putem emaila.

S poštovanjem,
Nela
OT - Optima Telekom
Odjel za odnose s korisnicima
Telefon: 0800 0088
Fax: 0800 0087
e-mail: info@optima-telekom.hr"

Znači napomenuo sam da sam prilikom zadnjeg produženja dobio "pogodnost" od 3xumanjenje mjesečnog računa u iznosu od 50% što je u konačnici ispalo nekih 350 kn. Znači opciju da im uplatim pogodnost i da me puste uopće nisu spominjali.
Čak sam i poslije toga zvao u Optimu i pitao da li mogu izračunati tj iznos od 1575 kn umanjiti za 3 mjesečne rate i uvećati za 75 kn pa da se stavi u mirovanje, no dobio sam negativan odgovor.

Ukoliko znate tj sigurni ste u neke pravne akte, slobodno mi javite (može i na PM) da se s njima onda drugačije postavim tj da im s nekim zakonskim odredbama složim mail. Nažalost nisam upućen u opcije koje imam, to su mi odgovorili na mail, ako su u pravu mogu se slikati do 6 mjeseca. Ako nisu onda teško muljaju jer šalju mailove koji su pisani trag. A to je zavaravanje korisnika i vjerujem da je to kažnjivo po zakonu.

Hvala!
alengrosevic je offline   Reply With Quote