Citiraj:
Autor Nybelung
Ako si se ti na srednjoj tezini morao pomuciti to ne znači da je AI u Civ4 bio pametan, nego ti tada nisi znao ili se nisi potrudio naučiti igrati.
Ako mozes birati koji ces wonder napraviti onda podigni težinu. Na Deity neces napraviti nijedan, a kamoli bas onaj koji ti treba.
Što se Venecijanskog arsenala tiče, to je Wonder iz renesanse. Nema podmornica u renesansi. Sad, mozes ti imati podmornice kad AI ima Frigate, ali tada ti je taj wonder ionako beskoristan, pobjedio bi tog sugavog AI i bez wondera.
Igraj protiv covjeka pa ces vidit da taj wonder nije bez rizika. On kosta koliko i 4 frigate. Sto znaci da dok ti napravis wonder, protivnik ce imati vec 4 frigate, sasvim dovoljno da ti napravi dovoljno problema da ti se taj rat ne isplati.
Da se razumijemo, AI je glup. Ali jednako glup kao i dosad, u najgorem slučaju.
Igraj na Deity i neće ti faliti izazova jedno vrijeme. Meni je i sad Civ5 zanimljiv, a odavno nisam nenamjerno izgubio.
Sjecam se svojeg prvog susreta s Deity AI Shaka, to je bio masakR. Mislim da sam jedno 50 puta reloadao iz pocetka i nisam ga uspio roknuti. 
|
Što se tiče težinskih nivoa ne pada mi na pamet ići na najteži nivo , jer igra traži preciznost do kraja u svakom krugu (od takvih igara jedino igrao (ostarili

danas nas teško skupiti, žene , cure, djeca , poslovi, inozemstvo, stalno preseljenje vani...) sa prijateljima Heroje 3 i to su epski dvoboji bili - čisti klasik od igre...) , a to odvaja jako , jako puno vremena. Igrao najviše i završio na Emperoru prijašnje nastavke.
Nije nažalost Venecijanski arsenal radi sa podmornicama jer naval unit sve proizvodi duplo , a pošto je podmornica Naval Raider unit ide duplo. Eletricitet se stvarno brzo može izučiti , tu su podmornice. Provjereno i stalno imam preporuku u tom gradu da pravim podmornice

Izgleda da komp nije glup, samo je glup za sebe
Ja sam fan Civilizacije ali Civilizacija nazaduje budimo iskreni osim grafike... npr. nema penala (taxe...) za udaljenost gradova , čak štoviše sada je bolje imati razbacane gradove više daleko zaradiš na trade rutama(kada razvije se centar onda se jednostavno krene za dobrim mjestima...) . Svećenike možeš proizvoditi enormnom brzinom , a ako imaš stone Quarryija dosta sve postaje malo prebolesno... Puno bugova , da se razumijemo bilo je toga i prije npr. civliziacija 2 praktički teleportiranje jedinica - sve u pruge + aerodromi... , ali umjesto nakon toliko nastavaka da se isprave velike greške one se projiciraju na kvadrat, gradovi države još jednom sramota...