Ako si se ti na srednjoj tezini morao pomuciti to ne znači da je AI u Civ4 bio pametan, nego ti tada nisi znao ili se nisi potrudio naučiti igrati.
Ako mozes birati koji ces wonder napraviti onda podigni težinu. Na Deity neces napraviti nijedan, a kamoli bas onaj koji ti treba.
Što se Venecijanskog arsenala tiče, to je Wonder iz renesanse. Nema podmornica u renesansi. Sad, mozes ti imati podmornice kad AI ima Frigate, ali tada ti je taj wonder ionako beskoristan, pobjedio bi tog sugavog AI i bez wondera.
Igraj protiv covjeka pa ces vidit da taj wonder nije bez rizika. On kosta koliko i 4 frigate. Sto znaci da dok ti napravis wonder, protivnik ce imati vec 4 frigate, sasvim dovoljno da ti napravi dovoljno problema da ti se taj rat ne isplati.
Da se razumijemo, AI je glup. Ali jednako glup kao i dosad, u najgorem slučaju.
Igraj na Deity i neće ti faliti izazova jedno vrijeme. Meni je i sad Civ5 zanimljiv, a odavno nisam nenamjerno izgubio.
Sjecam se svojeg prvog susreta s Deity AI Shaka, to je bio masakR. Mislim da sam jedno 50 puta reloadao iz pocetka i nisam ga uspio roknuti.