Citiraj:
Autor Nybelung
King, Prince, Chieftain i tako dalje, to su sve bezvezne postavke, da ne kazem za DJECU i KUĆANICE. 
Civ je izazov samo na najvecoj težini, i to ne zato sto je AI inteligentan, nego zato sto vara.  Uvijek bilo.
Nije to ništa novo za Civ serijal. I Civ 5 je krenuo tako, tek nakon svih patcheva i ekspanzija je ICS propao. I bolje. To je poprilicno mutava i dosadna strategija, nikakvo razmisljanje nije potrebno za uzeti Liberty i nakrkati gradove sto gušće, bez obzira na kvalitetu lokacije. Kad imaš samo 4 grada, onda ćeš dobro paziti gdje ces ga postaviti, ako promasis naftu, ugljen, planinu, rijeku i sl. onda si se sjebao.
Ima Civ 6 potencijala, može lako.biti dobra igra, ali tek nakon bar dvije ekspanzije. Dotad igram Civ 5 Complete s nekim od mnogobrojnih modova.
|
Ma ne da mi se ići iznad Kinga (King je iznad prosjeka težinski nivo , a više mi liči danas na dječju zabavu...) jer znam da kompić vara...
Ionako nemam uopće vremena da trošim na takve gluposti da se dokazujem na nekom najjačem težinskom nivou da sam "pametan" , a u stvari bi bio glup...
Nažalost ovo je najgora civilizacija sa smješnom umjetnom inteligencijom. Gradove osvojiti je doslovno mačji kašalj , npr. tu sam naveo jedno čudo koje gradi duple naval jedince i samo kresneš par komada podmornica (koje kada jednu napraviš dobiješ drugu ...) spojiš ih i lijepo sada sa podmornicama bombardiraš gradove uz obalu (nerealno do bola...) ... (podmornice imam na Kingu od 1550 godine

) Čisto radi fore imam i brodove
Računala prave malo gradova , a sa malo gradova nema šanse da imaš sve resurse, na mapi prostora ima , a oni se koncentrirali na 3-5 gradova (to tko se sjeća u CIV 3 i CIV 4 nije bilo...). Ovi dodatni gradovi države su tako lagani za osvojiti da je to smješno, a one koje ne želiš osvojiti bez problema pokupiš bonuse... Na Kingu patrolira pored mene brdo katapulta , a ja imam tenkove

, pa dovraga koji je smisao tih gradova - država.
Kutlura i dodatne wild polices ja mislim to je prestrašno koliko donosi prednosti.
Po meni od CIV 4 ovo je srozavanje i sam ne znam kako su dobili tako visoku ocjenu u časopisima , ali to je današnji marketing potplatiš i ovi pišu bajke , a sve liči na jednu igru za zaostale ljude.
U Civilization 3 i 4 na Kingu si se toliko dobro morao pomučiti da je to bilo zanimljivo. Pobjediti sve je bilo nemoguće , a sada biram koga ću prvog uništiti i još se sprdam sa ostalima. Puno taktike, strategije i tzv. šaha... Netko je sve sklepao nabrzaka i krenuo naplaćivati to suvim zlatom , a to ne ide po meni...