Evo odigrao jednu partiju na Prince (izrazito laka pobjeda u 1850 godini sa Grcima - kultura...) i jednu završavam na King sa Rimljanima još jači ...
Igra lijepo izgleda, oduzima vremena i puno novosti ima , ali ono što je izrazito loše inteligencija računalnih protivnika je izrazito pala, te na King bez problema riješavam protivnike , malo će mi oduzeti vremena lai ću mislim završiti i uništenjem svih protivnika.. (svaki dan po 1-2 sata... :P )
1. protivnici premalo gradova grade (ajde na Prince još i normalno , ali da na King glavni protivnik u 1700 godini ima 5 gradova je smješno...)
2. izrazito glupavi i predvidljivi vojni potezi računala
3. nerealni zahtjevi oko razmjene resursa...
4. nepostojanje aliansi iako je sve predviđeno u igri za to...
5. jednostave fore za napredovanje su ostale iste uz neka nova nenormalno prejaka čuda (početna šema za uzlet Oracle, Great Library , Oxford University i neka nova baš grozna , a jedno me previše impresioniralo za svaku napravljenu jedinicu dobiješ + jednu istu dodatnu :P )
http://civilization.wikia.com/wiki/V..._Arsenal_(Civ6)
Najednostavnija šema pobjede i pretjerano jaka : Ako se dobije dosta kamenja ići na vjeru i znanost i kasnije se prebaciti na novac i produkciju. Vjerom i znanošću razvije se znanost i kupe faithom jedinice (bolesno...) , a kasnije znanost polako razvija se dok se većinom sve ulaže u novac i industriju te se time kupuju builderi , unaprijeđuju jedinice, grade i kupuju važne osobe... Države nisu izbalansirane pa stare kulture imaju daleko veću prednost od modernih nacija.
Sve u svemu zbog svega toga u vrh glave ocjena 6/10...
Ps. možda sam preiskusan i predobar igrač pa me sve ovo vara , ali sumnjam, previše rupa i preloša umjetna inteligencija (loše isprogramirano...) ...