Ja sam sklopio ugovor na 2 godine u 11. mjesecu prošle godine, Ultra MAX3 M paket - 120,50 kn prvih 12 mjeseci, a preostalih 12 mjeseci 241 kn (cijene su s PDV-om i uračunatom naknadom za funkcionalnost opreme). Uz to sam uzeo sportski paket (sve arene, svi sportklubovi, i to u Full HD rezoluciji. Dobiješ još sportskih i nekoliko programa za odrasle u samom paketu) za 15 kn mjesečno. Zadnji račun je bio 124 kune, dakle plaćam manje nego što bih trebao. Njihov propust, bogami se neću žalit ;D Zasada sam jako zadovoljan kvalitetom usluge. Pucanja veze nema (pratim packet loss preko ping google.com -t), brzine su konzistentne.
I da odgovorim na tvoja pitanja - da, ako u cjeniku piše onda se definitivno može i mora sklopiti ukoliko imaš svu potrebnu infrastrukturu i nikakva dugovanja otprije. Preporučam da ili pozoveš prodajnog predstavnika kod sebe doma, ili da odeš u T-centar. Nikako preko telefona sklapati ugovore.
Što se optike tiče - nemam ti šta za reći, ako imaš potrebnu infrastrukturu definitivno uzmi, makar su to brzine koje možda nećeš moći u potpunosti iskoristiti neko vrijeme, ali vjeruj da će se jednog dana isplatiti. Tehnologija strašno napreduje, pa samim time tih 100/20 Mbps neće biti naodmet.