View Single Post
Staro 11.01.2017., 14:09   #2942
Papandopulo
Registered User

Papandopulo's Avatar

Datum registracije: Feb 2016
Imam još jedno pitanje - naime, na bakru sam imao brzinu 4 Mbps (Gigaset SX763, fenomenalno je radio, wireless besprijekoran) i to sve do kraja veljače 2016. godine kada su poslali novi router (Speedport). Čim sam ga spojio brzina je porasla na 20 Mbps (i dalje je bakar bio u pitanju). Međutim, manji ping prema google.com sam imao na Siemensovom Gigasetu SX763 (koji je bio na 4 Mbps) - od 4 do 6 ms, kako kad. Na Speedportu (koji je još uvijek bio na bakru, dakle 20 Mbps) mjerio bih 15-22 ms. Na Ultra MAX3 M paketu sam od 11. mjeseca 2016. godine, brzina 100/20 (Speedport i dalje). Stabilna veza, nemam nikakvih zamjerki, Max TV šljaka, ALI ping prema googleu je od 8 - 15 ms. Budući da nisam nikakav stručnjak na ovom polju, zanima me od Vas kolega zbog čega je to tako? Zašto sam najmanji ping imao na najmanjoj brzini (4 Mbps), a na optici, koja je 25 puta brža i pouzdanija, imam veći ping?

Mjerim na sljedeći način: u cmd ukucam ping google.com -t (na taj način provjeravam da li je mreža stabilna, dolazi li do packet lossa itd).

Zahvaljujem.

Zadnje izmijenjeno od: Papandopulo. 11.01.2017. u 14:14.
Papandopulo je offline   Reply With Quote