View Single Post
Staro 10.01.2017., 15:25   #1097
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Da malo razjasnim te famozne popuste u Americi. Već sam jednom i ovdje negdje na forumu spominjao ali da ponovim...
Da dočaram slikovito, trgovina nabavi 100 komada određenog modela televizora, prvih 15 proda s 20% marže, zatim 30 proda s 15% marže, 30 proda s 10% marže, 20 proda s 5% marže, ostane im 5 komada i recimo da ih 2 proda s nulom i 3 mogu dati besplatno a prodaju ih s 50% popusta. Na rasprodajama se pojavljuje određena količina, zato se tako Ameri i tuku da prvi uđu u prodavaonice.
E pa to te pitam, zašto MSAN koji proda par desetaka tisuća laptopa godišnje ne proda tih 5 komada po 300kn, da se i mi malo tučemo pred trgovinama?

Ili Todorić sa svojom abrakadabrom

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Moze li se uopce kod nas ista prodati ispod nabavne cijene? Kao da je netko spominjao neki zakon/pravilnik koji to onemogucava trgovcima. Moguce da sam totalno promasio fudbal...
Bile su tako nekakve priče, ima logike da se ne dopusti jakima da ne prodaju bez marže dok sitni svi ne bankrotiraju, ali opet ne vidim zašto ne bi bilo dozvoljeno par dana godišnje da se počiste skladišta, npr
segregator je offline   Reply With Quote