Citiraj:
Autor Flood
A kako ćeš napraviti atest ako ćeš izbjegavati CVH u širokom luku? 
Atest za gume se radi na tehnički ispravnom autu,tako da nebi trebalo biti problema niti sa 30g starim vozilima ako su u redu...
Atest sam radio u stanici za tehnički pregled kamo idem i inače na redovni tehnički pregled.Oni odrađuju potrebne radnje,dok ovi drugi amenuju...
|
Onda nisi radio atest vozila nego si samo upisao novu dimenziju. Atest se radi isključivo u gorici u CVH.
O tom upisivanju dimezija pisali su se romani po forumima. Od toga kako se to sve odradi u STP do toga da se odtađuje u CVH u gorici.
Pa su neki govorili da se može i u sigetu no u pravilu ukoliko vozilo nikad nije na tom trržištu bilo prodavano s tim setupom jedino kako ćeš ga legalizirati je da odeš u CVH u goricu. Ukoliko jest, sve se odradi u bilo kojoj stanici za tehnički pregled.
Kad se radi atest pravi se atest vozila kao cjeline a ne guma/ovjesa/kočnica i slično. Znam ekipu koja bi dolazila na atest kočnica pa bi padali zbog korozije na elementima ovjesa ili recimo dođeš liku koji je taj dan ustao na lijevu nogu pa ti na novom autu kaže da po njegovom stručnom mišljenju prednji branik nije kvalitetno učvršćen.
Pročitao sam na hrawebu čuda što su ljudi doživljavali tamo. Nebuloza da ti pamet stane. No to je tako kad imaš privatnu firmu koja je jedina ovlaštena da izdaje odredbe vezane za tehničku ispravnost vozila.
Citiraj:
Autor tomislav_sb
Ne moraju biti istih dimenzija, ali mora promjer kotača (felga + guma) biti jednak. Meni su ljetne, prednje 225/40R18 a zadnje 255/35R18.
|
Ne ne mora. Jedina odredba je da se dimenzije na istoj osovini moraju poklapati. Nitko ti ne brani da imaš recimo naprijed col manju felgu od one straga.