@Mommistake
Da li ste ti i draga ikad imali u rukama SLR?
Meni osobno je 55 kratko, 135 mi je onako dovoljno ajmo reć. Svakako preporučam prije kupnje vidjeti što to točno znači

.
Išao sam provjerit jednu sitnicu:
Ivan je preporučio sonya HX400V i spomenuo je remote control aplikaciju za smartphone. Našo sam ju na ovom videu:
https://www.youtube.com/watch?v=v-jye-jUCww
Naime radi se o tome da je taj sony kompakt što znači da mu se između ostaloga objektiv kontrolira automatski odnosno motorom.
Što dalje znači da zoom možeš kontrolirati aplikacijom koliko sam vidio lika na ovom videu odzumira kadar sa mobitela.
Kod Canona ti je zumiranje i odzumiravanje ručno - ovo imaj na umu. Ne bih ovo naglašavao ali draga me pitala: "kako ja na ovome približim sliku" (i oko prekidača traži onaj leptirić za zumiranje) - reko primi ga rukom za ovaj prsten (objektiva) i okreći ....
Osim gore navedenoga Sony još ima GPS što Canon nema i ima još nekih dodataka u samom softweru kamere - možda više automatskih opcija te ima elektronsko tražilo (ovo bi mu pripiso kao minus al ...

).
Zaključak: nije da ti neće biti dobro, ali SLR daje manje za uloženi novac ali nudi više mogućnosti, veću modularnost i nadogradnju.
Šta god odabrao bit će vam dobro, ali uzmi u obzir sve faktore.
I po mogućnosti isprobaj prije kupnje.
@Mrcina Bit će mu dobar, ali mora bit svjestan ručnog zuma na SLR.u. i treba vidjeti koliko mu pokriva 18-55 objektiv.
@MAGARAC
Da li ga nosiš svuda sa sobom tj. koristiš ga kao everday aparat, da li ti je dovoljan jedan objektiv (koji)? Bolja polovica isto koristi aparat ...
Da li si u tih 8 mjeseci trebao išta više od kit objektiva?
Pitam samo informativno.