08.01.2017., 15:35
|
|
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Autor dav87gr
@shmucac
Bar si se pošteno javio, iako ne i pravedno objasnio problem, pa niti nije do tebe,
Nema, sine, reko bo Ćiro, ponavljam, ako si bio prošle godine u prekoračenju na nekom računu, mogu li ti ja op..dit negativnu kamatu i za ovu godinu?
Odma, napamet unaprijed?
|
Možda ti ne zvuči pravedno ali bolje od toga ne mogu jer nisam po kancelarijama niti znam 1/1 točno dostupno niti znam sve u bobu. Ja sam terenski radnik s dosta teorije "u glavi" i dosta prakse u rukama. Ne blatim nikoga i mišljenja sam da se sve može podesiti na zadovoljstvo potrošača. Doma sjedit i plakat nema smisla ni meni ni nikome. Rate možeš podesiti sam. Ja sam sebi stavio malo jače da me ne zadesi kasnije razlika. Nekad me nema po par mjeseci a placam 350kn npr za 0 potrošene energije. To su stvari vrlo jednostavne a nisu nam svima po volji jer nisu baš najidealnije. Ako brojilo krade,treba povesti računa o tome i basta. Nadalje,instalacije po kućama su u prosjeku jako loše napravljene,masu se smeća postavlja od materijala do uređaja,ne zna se koristiti struju pametno. Više majstora radi u fušu,jedan kaki po drugom a ne zna se ko je gori itd al besplatno je jer je komšja i stavlja keramiku ali zna malo i struju mećat a ti si njemu sredio da mu npr. ne napišu kaznu za parking u gradu i slične šeme. Tko ne plati kurvu,plati doktora. Instalaciju treba stručno postaviti,rasteretiti,osigurati i koristiti racionalno. U minus te može bacit jedna najobičnija grijalica ili neonska lampa stara 30 godina koja je super jer je prave njemci i još radi od 1942. itd... Kompleksna je to tema zato sam u startu stao obrambeno jer i sam radim instalacije i svega se nagledam. Najgore je doći na kvar gdje je čoban radio i kad središ,sve dalje šta se desi je tvoje krivica itd... Brojilo pokupi svu indukciju s ruske grijalice,prigušnice stare neonke,dotrajalog grijača starog bojlera punog kamenca,starog Obodin frižidera,Božićnih lampica vani na vlagi i hladnoći,rasvjeta gdje se prekida nula (pogotovo van objekta gdje pada kiša) i ostalih naprava iz doba Franja Josipa. U tome slučaju,najlakše se je otrest po brojilu ili po firmi šta ti daje struju. Ja doma imam staru instalaciju i ne bi Bog došao kraju da sve štima jer je radio 1965 jedan seoski kvazi električar. Sreća mi se kuća još nije zapalila. Nemam ni fidovku ni uzemljenje a kuća je nagrađena 1917. Malo sam poredio sve skupa i jedan dio stavio nov koliko sam mogao i računi su skroz korektni a i prije toga nisu bili neku siću veći. Grijem se na naftu koja je skupa bla bla... Ponavljam,dobar majstor da ti pregleda instalaciju pa dalje. To sam i na početku rekao.
Zadnje izmijenjeno od: smuchac. 08.01.2017. u 15:43.
|
|
|