Pozdrav, odlučio sam se za konfu i zamolio bi za savjet koje kuciste uzeti. Zbog
ovog stola (zelim da kuciste ide na jednu od donjih bocnih polica) sam ogranicen prostorom. Nakon šta sam izmjerio dimenzije police, uvidio sam da je maksimalna veličina kućišta koje stane na donju policu - visina 46 cm, dubina 46 cm, širina 23 cm.
Prošao sam sva kucista u Linksu (tamo uzimam konfu) do cca. 400 kn te bi vas zamolio da mi samo pomognete oko konačnog odabira. Ovo je konfiguracija:
1 x Procesor INTEL Core i5 6400 BOX, s. 1151, 2.7GHz, 6MB cache, GPU, Quad Core
1 x ASUS H110M-R/C/SI
1 x PC-17000, 8 GB, KINGSTON ValueRAM, KVR21N15D8/8, DDR4 2133 MHz
1 x SSD 120.0 GB KINGSTON UV400 SUV400S37/120G
1 x 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Blue, WD10EZEX, SATA3, 64MB cache, 7200okr./min
1 x CHIEFTEC Smart Series GPE-600S, 600W
Ovo mi je prvi pick:
FRACTAL DESIGN Core 1100 i ako mi potvrdite da je to ok za moju konfiguraciju, uzeo bi to.
Osim toga, za oko mi je zapelo kućište
MODECOM Alfa M2, MINI, ali čini mi se da nema niti jednog ventilatora, pa bi onda trebao dodatno kupovati ventilatore? Da li će općenito jedan ventilator biti dovoljan?
OK mi je i
COOLERMASTER MasterBox lite 3.
Od jeftinijih, zanima me kakav je
MODECOM Step 3, MIDI, ATX, da li bi on zadovoljio moje potrebe? Vidio sam da su drugi dosta preporučali
Zalman Z1, tu mi je problem šta ga nema u ducanu u kojem kupujem konfu, pa me zanima, u slucaju da se odlucim za njega, ako bi mi oni svejedno slozili sve ako bi donio svoje kuciste, a ostatak konfe uzeo kod njih?