View Single Post
Staro 06.01.2017., 16:58   #2441
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Dečki, ova fotka fakat nije niš spešl....čisto kaj se tehničke strane fotke tiče, kadar je ok i s tim sam zadovoljan.
Kad ulovim vremena želim napravit identičan kadar, ali s bar 100 ekspozicija (što više, to više informacija ima na fotki)
plus nekih 30-40 darkova + bias frameovi

Evo bolja verzija, na ovoj se na gornjem dijelu fotke vidi i Horsehead maglica

Canon 6D sa Super Multi Coated Takumarom 200mm f4.0 -
iso 4000 nekih 10 fotki po minutu + jedna fotka od minutu sa iso 640 + 10 darkova iso 4000 od minutu + 30 bias frameova (bias frameovi su najkraća moguća ekspozicija,nebitno na kojoj temperaturi)

Takumara i 6D imam namontiranog na stativ, umjesto kuglaste glave je postavljen iOptron SkyTracker koji kontrira zemljinoj rotaciji, dakle omogućuje snimanje duljih ekspozicija bez star trailsa, to je must have za ovakav tip astrofotografije.

Za ozbiljnije fotkanje, moram sastavit teleskop i njegovu montažu...to tek na ljeto, sumnjam da ću stići prije

Canon 6D je popularan za astrofotografiju zbog senzora i osjetljivosti na određeni spektar koji je u astrofotografiji potreban, dosta je osjetljiv na crveni spektar, a maglice su pune crvene boje, i izvanredan je kaj se tiče šuma

Fantasticna fotka! Mozemo je slobodno share-at? Joj kako je taj svemir zanimljiv. Koliko ukupno kosta oprema?