View Single Post
Staro 06.01.2017., 12:18   #1937
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor perich Pregled postova
Plaća se svašta... Ime, tradicija, kvaliteta izrade, pouzdanost... Istina da će Casio Terrorist odraditi sve isto kao i recimo Patek (pokazati vrijeme i datum),ali, hm, nije to to.

Pogledaj koji YT video, gjde vidis kako se mehanizmi od par stotina ili tisuca dijelova slazu rucno, jedan po jedan, jebenom pincetom, u kuciste promjera 44 mm ili manje.
Vrijedi li to 200k €? mislim da ne... Jel bi dao te pare da ih imam? definitivno da :-D

jbg, i mene su pitali zasto sam kupio BMW-a a mogao sam za istu lovu dobit upola mlađeg Opela. Znam da cu s oba doci na odrediste... Al htio bi doci na odrediste ko gospon covjek... i po mogucnosti yebat vise nego Zdravko Colic.
Slažem se kolegom Coconutom da cijena ne opravdava, ali i s gore navedenim. Statusni simbol jbg... da li ide Nissan GTR isto ili slično kao i Mclaren P1? Ide, ali nije to to...
Po meni je taj gušt da si "dio elite" kojima može biti da to nose, plus gore navedeno.
Btw sat je uvijek kod tebe a auto ostavljaš samog tko zna gdje pa ono... isto se da sve osigurati.
Osobno bi dao do 10k eura za polovni sat, više ne. Isto je i kao s umjetninama, ono imaš hrpu hrvatskih slikara koji vrijede milijune nečega kao Generalić recimo... isto ti ne daje kruha...
Isto kao što govorimo o ulaganju, tako je i u satovima ulaganje. Evo recimo i za 10 godina ja za svoju Bondicu mogu dobiti nekih 1300 eura minimalno, a možda i više jer je dosta rijedak kvarc model koji je bio u samo jednom filmu... Sve ima svoje.
Recimo meni nije jasno kako čovjek koji puši kutiju cigareta dnevno, potroši za nekih 7-8 godina novaca za novi Submariner, a da o cugi ne pričam. Doslovno na otrov, jel' i onda ti ide pričati "kako možeš dati za sat toliko i toliko" i slične spike.
@mamutarka Nemoj Invictu Pogledaj Steinhart premium liniju, imaju već divera od 400 ojra sa vrlo dobrim Soprod mehanizmom, dobrim materijalima itd.
burmuz je offline   Reply With Quote