View Single Post
Staro 05.01.2017., 23:10   #2383
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Busola slaba ti je ta teorija s kinom kad im je njihova država ponudila jeben ugovor (barem za amd-ove pojmove) u situaciji kad im je bilo najteže ove godine, te ih je to uz ugovore sa konzolašima u isto vrijeme boostalo preko noći kao nikad klik

Što se tiče onoga iz linka mogu reći, budući da sam aktivno predlagao konfiguracije u to vrijeme pa se sjećam, da te 2 situacije nisu ni blizu ista cjenovna kategorija pa mi samim time i nije neka usporedba.

Ako zanemarimo visok OC od 4.7 ghz (i previsoku voltažu za fx) i razmišljamo realinije (umjereniji OC) i naravno najjeftiniji fx 83xx (jer su svi otključani jelte), dok kod Intela za otključanost moraš uzeti i5 K i skupe Z ploče, fala bogu treba cooler i za njega, te je čitava kombo koštala oko 80% više (sa istim coolerom) pa ti vidi... Nit bi temperatura bila visoka (nije ni tamo nešto jako visoka, sve je unutar normale), naravno i5 je u prosjeku brži u igrama ako se uparivao sa gpu visokog ranga, no opet ovaj ga danas redovno tuče u najzahtjevnijim naslovima. Za 80% manju cifru onomad u kompletu cpu & mbo & cooler

FX se navodno i u stare dane dosta dobro prodavao, no naravno amd nije imao neke financijske koristi od toga zbog veličine, slikovito da dočaramo "tepsija" procesora isto košta amd i Intel. AMD "ispeče" 200 komada po tepsiji i ima karikiram 20% profita po komadu nakon prodaje (ajmo reći proizvođačka marža), dok Intel u istoj "tepsiji" ispeče ajmo reći 400 komada i još ima profit od karikiram 60% po komadu pa ti vidi koje su to financije. Imao je škot (adoredtv) i neke približno realnije brojke

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 05.01.2017. u 23:19.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote