Bok svima,
tražim monitor pa eto, skupljam iskustva odasvud.
Postao sam na bugovom forumu istu stvar, ali rekli su mi frendovi da provjerim i ovdje jer cu ionako dobit različita mišljenja
Ukratko, trenutno sam osuđen na laptop, ali kroz koji mjesec kupujem komp. Nadam se već početkom 3./4. mjeseca.
budzet za komp je oko 5000-5500kn.
Za monitor sam u početku mislio odvojit i do 2300kn, ali vidim da se da naći brutalnih monitora za cca 1500kn pa je možda bolje da koju kunu više uložim u pc.
Što mi treba?
Treba mi monitor za igranje (nisam pro gamer pa mi vjerojatno 1440p na 27" neće igrat neku ulogu) igri tipa BF1, novi Mass Effect, Batman Arkham serijal... Dakle svašta volim odigrat.
Osim toga, definitivno za everyday work. Pisanje skripti za faks, po mogućnosti otvaranje na istom ekranu dva word dokumenta jedan do drugog, otvaranje 100 tabova ujutro kad krenem čitat vijesti po portalima i slične stvari koje na laptopu ne mogu odradit kako treba (zato prvo i kupujem monitor, a tek onda pc).
Photoshop every now and then. Tek toliko, nisam grafički dizajner da mi treba monitor za to.
E, sad... IPS, TN i ostalo? Pojma nemam. Iznenadite me, I guess? Voljan sam pristat na bilo što.
Volio bih da monitor ima mogućnost da se kablovi kače vertikalno, a ne horizontalno.
Pivot po mogućnosti, iako uz monitor planiram uzeti i držač/ruku za stol pa će bit u zraku.
Izgled? Pa... bitan mi je, definitivno ne bih uzeo monitor koji ima glomaznu masku.
Brutalno mi se sviđa DELL S2415H i recimo LG 24MP68VQ. Možda čak i Dell P2417H. Ne znam razliku, vi se bolje kužite.
Dakle, može bit i 27" ako mislite da je potrebno za budućnost, a i ne mora. Kažem, nisam pro gamer da ću patit na odaziv od 1ms i 144hz. Igram igre, zato manje više i kupujem komp, ali neću se nasnimavat za yt kanal ili nešto slično. (možda čak uzet 27" pa snizit grafiku u igrama na 1920x1080, a 1440p koristit za office work)
Odužio sam, isprike na dugačkom postu, ali bio bih zahvalan na svakom komentaru koji će mi pomoći.
E, sad ...
Isprike što je na dva različita foruma isti post, nemojte me previše popljuvat