Citiraj:
Autor suedamA obmaR
Naravno da je mit, pogotovo kad se stavi nepotrebno visok napon pa to kao ispada istina.
Evo jedan dobar test di se ne gleda samo peak nego i average
fx average power consumption
Kod mene je FX i R9 290 na xfx 450 napajanju i bome ventilator na njemu ne divlja, od uha bi reka da se vrti mozda 1200 okretaja, ono moram prislonit uvo na napajanje da bi ga cuja.
|
Dajte manite se prijašnjih AMD-a FX serije, to su za mene paprikaš procesori...
Zar ti nisi prvo pogledao koji hladnjak (dobro da nije cijeli komp stavio u neki pravi zamrzivač...) na njemu je?
Npr.Znači kupiš procesor i još skuplji hladnjak

i onda se igraš moj komp kada se overclocka je brži od tvoga kojeg overclockaš sa stock hladnjakom ili nekim hladnjakom od 150 kuna...
Koji smisao je uzeti procesor i onda za overclockiranje tražiti neki zamrzivač-hladnjak doslovno za procesor i sve to mjeriti i govoriti ma ventilator ne divlja? Sve to oko FM-ova je bio promašaj i ne razumijem ljude koji to ne žele priznati, nisu to katastrofalni procesori , ali da su loši , loši su!
https://www.youtube.com/watch?v=YZN64tKL1e8
Evo zašto treba doslovno zamrzivač kod overclockiranja za te FX-ove i to sam se uvjerio sastavljajući kompove... u određenim trenutcima se pojavljuju temperature u videu i tu je AMD za 15-tak stupnjeva topliji!
PS. mislim kako čitam da ova nova verzija AMD Zen se vraća na neki normalniji rad , ali pričekajmo još malo , morati ćemo naći neke još informacije posebno oko zagrijavanja i potrošnje... Vrlo važno jer nije mi do toga da kupim procesor i ploču i onda gledam hladnjak u rangu najmanje 300 kuna , kao ušteda ...