View Single Post
Staro 05.01.2017., 22:30   #2379
Busola29
Guest

Citiraj:
Autor suedamA obmaR Pregled postova
Naravno da je mit, pogotovo kad se stavi nepotrebno visok napon pa to kao ispada istina.

Evo jedan dobar test di se ne gleda samo peak nego i average
fx average power consumption

Kod mene je FX i R9 290 na xfx 450 napajanju i bome ventilator na njemu ne divlja, od uha bi reka da se vrti mozda 1200 okretaja, ono moram prislonit uvo na napajanje da bi ga cuja.
Dajte manite se prijašnjih AMD-a FX serije, to su za mene paprikaš procesori...

Zar ti nisi prvo pogledao koji hladnjak (dobro da nije cijeli komp stavio u neki pravi zamrzivač...) na njemu je?

Npr.Znači kupiš procesor i još skuplji hladnjak i onda se igraš moj komp kada se overclocka je brži od tvoga kojeg overclockaš sa stock hladnjakom ili nekim hladnjakom od 150 kuna...

Koji smisao je uzeti procesor i onda za overclockiranje tražiti neki zamrzivač-hladnjak doslovno za procesor i sve to mjeriti i govoriti ma ventilator ne divlja? Sve to oko FM-ova je bio promašaj i ne razumijem ljude koji to ne žele priznati, nisu to katastrofalni procesori , ali da su loši , loši su!

https://www.youtube.com/watch?v=YZN64tKL1e8

Evo zašto treba doslovno zamrzivač kod overclockiranja za te FX-ove i to sam se uvjerio sastavljajući kompove... u određenim trenutcima se pojavljuju temperature u videu i tu je AMD za 15-tak stupnjeva topliji!

PS. mislim kako čitam da ova nova verzija AMD Zen se vraća na neki normalniji rad , ali pričekajmo još malo , morati ćemo naći neke još informacije posebno oko zagrijavanja i potrošnje... Vrlo važno jer nije mi do toga da kupim procesor i ploču i onda gledam hladnjak u rangu najmanje 300 kuna , kao ušteda ...

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 05.01.2017. u 22:44.
  Reply With Quote