View Single Post
Staro 05.01.2017., 15:30   #2434
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Bez brige, imam dovoljno iskustva na DSLR-u. Do nedavno sam paralelno nosio DSLR i mirrorless (DSLR s telcem i mirrorless sa šircem) na koncerte.

Srećom, nabavio sam telca za mirrorless i DSLR priča je napokon gotova.

Paralelno uspoređujući fotke, na mirrorlessu imam manje "smeća", tj. fotki koje trebaju više obrade, ako se uopće na njih i isplati gubiti vrijeme.

Kod DSLR-a sam uvijek više vremena trošio na razmišljanje o postavkama, umjesto na razmišljanje o kadru i kad danas gledam jedne i druge fotke, odaberem one najdraže i pogledam čime su napravljene, uvijek su to fotke s mirrorlessa ili SLT-a.

EVF odavno nema problema s brzim pokretima. 2012.-2013. sam imao A77 koji je već imao rješene sve dječje bolesti koje su pronađene na A55 iz 2011 (prvom SLT-u).
Pričam o Sonyu jer s njima imam iskustva, za druge ne znam kakvi su. Na nijedan Sonyev EVF nisam imao riječi prigovora nakon klasičnog OVF-a.

Uzmeš aparate 4 različita branda, napraviš fotku istog kadra i nitko neće znati prepoznati koju je napravio koji aparat. Svejedno koji kupiš, ali ja se ne volim osjećati kao budala i dati x000 kn i za to dobiti recikliranu tehnologiju staru par desetljeća.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 05.01.2017. u 15:47.
1v@n je offline   Reply With Quote