View Single Post
Staro 05.01.2017., 13:56   #2368
Busola29
Guest

Citiraj:
Autor shar Pregled postova
Treba uzeti u obzir da su x370 ploče jeftinije za proizvodnju, ponajviše jer su pinovi na procesoru a ne na ploči.
To su sitne razlike koje u proizvodnji na veliko nemaju ekstra ogroman utjecaj , po pravilu bi onda morali Intelovi procesori biti jeftiniji, a nisu ...

Imam prijatelja koji rade u Intelu u Irskoj ali izgleda su na razini najnižeg skladištara, čistača... te kada sam ih ispitivao o ničemu nisu znali baš puno ili ništa (šuti, radi naša priča...) , a baš bi volio čuti malo više stvari oko proizvodnog procesa , clean roomova , kako se određuju koji procesor će biti koji (prije sam negdje čitao da se ne štancaju određeni slični procesori različitom metodom (npr. I3 modeli...) već da je to isti procesor samo mu se nakon testiranja dodjeljuje brzina..)

A baš sam računao sada će mi ljudi slati insajderske priče i analize , jer volim prčkati i analizirati ...

Sada me je ovo sve oko AMD Zen-a baš nabrijalo pa možda to bude i meni nova platforma.

Intel u zadnjih 5 godina dere AMD (u svim segmentima...) , a od dolaska nove CEO koja je bila IBM igračica (čitajte po nečijoj naredbi dovučena na vrh ...) AMD se dovodi u red... Žena inžinjer dobar koja vraća AMD-u kvalitetu, likvidnost i plus , a dobra bi to bila priča...

Inače Istok puca da uleti na AMD-ovo mjesto i zato govorim da Zapad - SAD elite... koje doziraju računalnu tehnologiju (ako im to padne totalno su gotovi...) neće dopustiti pad AMD-a (u biti za mene su Intel i AMD sestrinske firme u isto vrijeme nastale , za razliku od nekada odličnog Cyrixa koji je namjerno uništen...) ... Moje osobno mišljenje još prije 2 godine...
  Reply With Quote