Citiraj:
Autor Gabre
ako se radi o prasini, onda kupi komprimirani zrak u limenci i samo s tim ispusi.
meni je epson serviser tako rijesio tocku na sred ekrana sa jednog od lcd panela u projektoru, nikakvo vadjenje van.
|
šta se toga tiče imam i kompresor koji će dat više pritiska od boćice arije, ali taj prah "se ne da" , rekli bi tu da je to inkaronjano. ja bi to najrađe uronio u ultrazvučnu kadicu, ali pitaj boga šta bi se desilo sa lcd-ima pod vodom.
probat cu s kompresorom kad malo zatopli, nije mi problem opet rastavit projektor.
ps - zašto mi je slika trapezasta? mogu to ispravit po visini tako da su mi vertikale ravne, ali mi je lijeva strana slike uža. gornji rub (tj linija slike) je horizontalan, ali donji dio slike mi stoji ukoso.
ako malo nagnem projektor da mi donja strana slike bude horizontalna, onda mi gornji dio stoji ukoso.
projektor nije u ravnini s projiciranom slikom, nego malo lijevo (kojih pola metra) i onda sam ga okrenuo udesno. s obzirom da ćeš pitat zašto - zato jer da sam montirao nosač u ravnini, bio bi mi iznad glave iznad kauča.
i ova korekcija slike iritira, kod tamnih scena vidim "okvir" slike. mislio sam da je ta korekcija mehanička, da se nekakva zrcala miču, a ne da samo lcd-i kompenziraju i da mi ostaje svjetli okvir.