View Single Post
Staro 04.01.2017., 09:56   #714
windfucker
Guest

Ne bih se složio.
Možda sa vodenjačama, i to dobrim, to da su 1.35-1.4V sweet spot za 24/7.
Eventualno na zraku ako koga zabavlja imati urlajuću konfu u ljetnim mjesecima...mene ne.
Meni su ti naponi neprihvatljivi (osobno), jer računam na ljetno-zimske oscilacije temperature, povećanje razine buke ventova (svih, a imam ih nemali broj u big tower-u), plus još moguća degradacija sa vremenom poradi porasta napona itd, itd...
Osim toga, baš i ne vidim neki bitan benefit spram sadašnjih 4.6GHz (u igrama, to sam, jedino i probao na ovim frekvencijama).

Ovako kako je sada, ventovi jedva da se čuju, a to mi je vrlo bitno.
To je moje poimanje sweet spot-a

Procesor ipak ne prolazi Prime smallFFT na 4.7 niti na 4.8GHz sa gorenavedenim naponima, tako da će ipak trebati još nešto napona dodati za stabilnost u sintetici, ali prolazi Prime 2h na 4.6GHz na 1.26V u BIOS-u i, kako sam rekao, ne ruši se u igrama niti pri uobičajenome korištenju (iako će van igara ići na još niži, raniji profil od 4.32GHz/1.15V, vjerovatno ću još dodatno napraviti i niži na 4.0GHz sa "nečujnim" setupom ventova).

Znači nije baš golden sample, ali definitivno jeste natprosječan primjerak, barem prema do sada viđenome

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 04.01.2017. u 13:50. Razlog: Da me netko ne shvati predoslovno za NEČUJNI setup ventova pa da ne izbije rat bzvz :D
  Reply With Quote