View Single Post
Staro 04.01.2017., 08:33   #1
miroslav25
Registered User

Datum registracije: Jan 2017
Pucanje konekcije na VDSL modemu

Pozdrav ljudi

Ne znam baš puno o mrežama i opremi pa bih vas molio za pomoć u jednom problemu. Odnedavno sam postao korisnik H1 interneta i dobio sam od njih Iskratel INNBOX V45 modem. Nisam dirao ništa na njemu, samo ga uštekao i sam se je spojio i dobio vezu itd.
E sad... imao sam na njemu već više puta situaciju da izgubi internet konekciju. Imam na njega bežično povezano 2 laptopa, tablet i mobitel i ne mogu uopće na internet iako WI-FI radi. Piše mi na ikonici u Widowsima da je povezan ali no internet access (onaj mali uskličnik mi se pojavi). Kad mi se to desi moram ugasiti modem i ponovo ga upaliti, nekad i više puta za redom.
Mislio sam da nije možda i veza problem ali jednom prilikom mi je puknula dok sam skidao torrent. U firefoxu nisam mogao ništa niti na mobitelu ili tabletu ali su torrenti radili normalno i skinuo sve do kraja tako da ispada da je ipak modem kriv. Kupio sam Wireless Access Point TP-LINK WA901ND i postavio ga kao AP, mislio sam da malo rasteretim modem ali ni to čini se nije rješenje jer mi se opet desio isti problem.
Moje pitanje za vas je bi li mi pomoglo da prebacim modem/router u bridge mode, (za ovo bi navodno trebalo zvati korisničku službu H1) i druga stvar može li mi TP-LINK WA901ND tu biti od koristi (tek je kupljen pa ga mogu i vratiti ili zamijeniti za nešto drugo).

Hvala unaprijed
miroslav25 je offline   Reply With Quote