View Single Post
Staro 02.01.2017., 22:32   #712
windfucker
Guest

Ma, dobro će to biti, nije cooler apsolutno presudan za umjereni OC, ako je case dobro provjetren i frizerka će biti dostatna
...
Asrock je prvi krenuo sa ovim feature-om i očito i dalje pokazuju srednjak Intelu, što me neizmjerno raduje

Nego... prokljuvio sam šta me je kočilo: CPU spread spectrum. Za ne povjerovati!
Za sada sam ušao u windowse na 4.5GHz, pojma nemam dokle ide chip i šta je stabilno, ali ide preko bclk 160. Bilo me strah da je to gornji limit ploče ili nešto tako, ali nije... srećom
Ima review-ova gdje su chipovi stali na 4.2GHz i niti makac dalje.
Uglavnom, Sky je već sada iznad svih mojih očekivanja, pun iznenađenja, prostora za igru ne manjka, a mene to najviše i zabavlja. Napokon uzbudljiv komad hardware-a

EDIT:

Za sada je ovako, u tijeku detaljnija provjera stabilnosti jer će mi ovo od sada biti gaming setup za CPU:

capture

Mislim da je ovo sasvim pristojno, ploča nešto sitno OV, neda mi se sada tražiti idealni LLC za ove postavke, tako da nema veze.
Vrtim Small FFT da nagazim CPU što je više moguće, mema je čak i nešto niže od deklariranih 3000MHz tako da nema straha za nestabilnost.

Imam ja profile i za 4.7 (1.315V) i 4.8 (1.34V) no nisu još detaljno istestirani, prolaze kratke gaming probe (par rundi u WOWS) i to je to, za dalje ne znam...zona 1.3+V je zabranjena mojim procesorima iz vjerskih razloga (čitaj: nisam više u zoni sweet spot-a pa me ne zanima za 24/7).

Uglavnom, sasvim solidan primjerak, koliko se meni čini...samo da ne ispliva kakav problem, kakva nestabnilnost, pa da padne trud u vodu

Odvrtim još malo Prime95 (vrti se dok ovo pišem) pa onda idem testirati u igrama

EDIT 2:
Evo, igrao do maloprije, niti jedan problem, sve šljaka za 5, to je to, nema dalje

Uglavnom, mislim da sam pogodio ne čekajući Kaby, mislim da za tu lovu bolje ne može

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 03.01.2017. u 23:18.
  Reply With Quote