View Single Post
Staro 02.01.2017., 10:40   #2274
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Pa kaby je debelo ispred u proizvodnji, trebao bi se službeno krenuti prodavati preksutra ako se ne varam. Navodno je u skladištima trgovinama već neko vrijeme (microcenter) samo ga još ne smiju prodavati

Sa zenom bi se okladio da će biti rutav availability i nakon 3 mjeseca. Inače se radi o dva potpuno različita louncha, pa nebih smatrao nekim intelovim uspjehom to što je skylake refresh stigao prije zena.

Što se tiče ipc-a amd je jasno nahajpao da je na nivou broadwella +/-, tako da ako ne bude može se kriviti samo njih. Sad ovisi koliko to može varirati od benchmarka do benchmarka. Meni je najjače u onoj gore izjavi "visok omjer cijena/performanse", a gledao sam malo i iz drugih izvora i potrvrđuju i drugi novinari da su mbo proizvođači nahajpani

E sad što se tiče gayminga tu bi svakome trebalo biti jasno da će u većini naslova zen gubiti, jer osim nešto malo u ipc intel bi mogao imati skoro po 1ghz prednosti. Iznimka je jedino u nekim igrama gdje bi intelovom konkurentu falilo multithreada (recimo i3-ice, te ponekad i i5-ice). Zato mislim da amd ne smije svoj 4c8t prodavati na nivou takvih i7-ica (2500-3000kn), nego barem na nivou i5-ica (1400-2000kn)

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 02.01.2017. u 11:02.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote