Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 31.12.2016., 22:00   #1620
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor hrcfaca Pregled postova
SILVER - Stan je 58 kvadrata i u jedanaestom mjesecu sam potrošio oko 100 kubika (s time da ja računam da je kubik plina 4.2), a sada u dvanaestom mjesecu sam potrošio 180.
Sta se cijena plina razlikuje u Hrvatskoj ?!?

11-ti 200 kubika / 573kn
12-ti 266 kubika / 762kn

Dakle kubik je 2,86kn tj. koja lipa tamo-vamo jer ovisi o isporucenoj ogrjevnoj vrijednosti plina koja se mizerno mjenja svaki mjesec.

Citiraj:
Autor hrcfaca Pregled postova
Mislio sam s radijatorima da mu treba oko 4 - 5 sati,. .
Tebi kombi-bojler ne radi dobro ili temperatura vode u systemu nije dobra, ja grijem 85 kvadrata kuce izolirane samo sa 2 strane i ako je system bas hladan i nije radio za pola sata/sat maximalno cjela kuca je topla, 22/24C termostat kontrolni pokaze u sobi mada ja ne grijem preko termostata tj. ja bojler ne gasim uopce nego konstatno odrzavam temperaturu vode u systemu istu a radijatori imaju samozatvarajuce termo glave tako da kad se prostorija zagrije ventil na radijatoru smanji dolazak tople vode.

Dakle bojler radi u leru i pali se kada opadne temperatura vode bez obzira na temperaturu prostorije. Usdeda je definitivno vidljiva nego da mi termostat pali-gasi system jer ako je hladan duze mu treba da sve zagrije, nije tolika usteda kad je vani oko +10C ali kad se vrti oko 0C ili minusi potrosimo sad vec trecu godinu oko 50 kubika manje mjesecno unazad 3-4 godine dok je system radio na pali-gasi s time da onda nismo imali ni termo glave na radijatorima.

Prosle godine tj. ove najveci racun je bio 902kn za 1-vi mjesec, ali nema neke stednje velike, nocu se samo malo prigusi termoglava na radijatoru i to je to uglavnom.... jos je bio i skuplji plin mislim, 3,5kn mislim...