Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Emilblomsky mislim da si preoptimističan s cijenama. Po tvome bi hexa bila 1800kn, a upitno je dali bi toliko i 4c8t koštao
|
Pa nisam!
Gle,sada je neki i7 oko 2500-3000kn,ne?
Ne očekujem da bude octa core od amda drastično jači,mada ovi što god pisali do dana današnjeg!
Pisalo se u svoje vrijeme i za buldozera,pa ispao čorak ,slabiji od x6 phenoma prošle generacije.S time da niti vishera nije neko čudo od proca,ali je barem osvajala cijenom.
Jedino što je sigurno je činjenica da još brdo ljudi na ovom forumu ima proceve stare od 5-7 godina,i još uvijek rade odlično,hoćeš od phenoma ili s druge strane Sandy bridgea,a da ne spominjem još uvijek odlične nehaleme!
Tako da bi ja bio oprezan sa bombastičnim najavama o brzini zena.
Kako god bilo ,ako cijene budu paprene ,ili kako ti kažeš,da jedan heksacore bude 2000+ kn,onda ja rađe preskočim zena i piknem si neki i7 ,jer kako stvari stoje ,bude on još godinama solidan za sve.
Ako bude po performansama zvijer,onda neka puknu cijenu,nemam ništa protiv,ja ću ga opet zaobići.
Sada se stvara neki Hype oko brzine Zena.Pa i sada imaš intelove 6core,12thread,i zna se koliko koštaju,i koliko ih ljudi kupuju.Ima ih par ljudi na forumu kojima takvi procevi trebaju,i par entuzijasta i to je to.Ako zen 8 core 16 thread bude koštao 5-6 tisuća kuna,kupit će ga isto par ljudi,a većina bude uzela 4 core ili kako veliš 4core 8threads,i opet ako osnovni zenov model,recimo 4 core bude osjetno brži od ovog i5,i ako bude išao za nekih 1500kn,kupovat će se kao blesav.Ali mislim da neće biti toliko brži.
Imaš živi primjer danas kako stoje stvari kod nvidije i amda.REcimo ako zen bude toliko jak kao što su nvidija kartice danas,moći će amd natočiti cijene kao što to radi nvidija danas.Malo si tko može priuštiti 1070,a kamoli 1080 karticu.Jednostavno zato jer amd nema odgovora,i zato mogu natočiti cijenu.I dal je cijena ok za dotićne performanse.Je!I zašto ne natočiti?
Ista analogija bude sa zenom ukoliko bude toliko dobar.Ja osobno mislim da bude ok,ali ne toliko koliko se priča!