Citiraj:
Autor Forace
Nisi petljao po postavkama DPI.a. Ono povećavao tekst u windowsima radi bolje čitljivosti ? To hoće nekad djelomično uzrokovat pojavu mutnog teksta možda ti to utječe na oči ....
Druga stvar koja može biti su postavke boje odnosno svjetlin i kontrasta ali sa grafičke kartice, možda je gama različita.
Recimo ja na mobitelu po noći ako ne spustim svjetlost isto oči ispast ...
|
Nisam po ničem petljao... Probao sam to povećati samo da vidim kak je - grozno je...
Ma jbg nije gama... Da bar imam drugi monitor za probu, uf
Citiraj:
Autor Nikky
A ti se pati, nije istina da monitor daje urednu sliku samo na max. nazivnoj rezoluciji.
Treba pogađati koje su rezolucije ok, a koje daju mutnu sliku.
Sve ovisi o kvaliteti i mogućnostima pojedinog monitora.
W10 smetje ne treba ni komentirati, naprosto S M E T J E !
Isti / slični efekt imaš kada na istom hw, isti monitor, ista rezolucija, čak i ista verzija drajvera, ...
Na XP slika mirna i ok, na W7 već vidiš razliku, pogotovo sa txt, ...
Na temu novi monitor, svakako gledaj da je baziran na IPS i boljoj matrici, a ne šroteks TN. Na tome će ti oći biti zahvalne.
|
-evo probao sam promjenit rezoluciju, bilo što drugo osim 1920x1080 je užas, sve je jako mutno, aspect ratio u banani, ne bi mogao gledat u to duže od 5 sekundi. Koja je svrha kupnje FullHD monitora pa da onda koristim nižu rezoluciju?
Eh, kad sam prije 5 godina kupovao monitor nisam pazio na matricu i sve to... gledao sam da je što veći i da je LED... (prešao sam sa 19'' na 24'' heh)... da sad kupujem, gledao bi samo na kvalitetu, a veličina max 24'' i 4K na najvišoj frekvenciji te najbrži (ms) ali ništa od toga za sada jer sam više u inozemstvu nego doma.
Citiraj:
Autor Pupo
Probaj spojit VGA kabelom ako možeš, znam da, glupo al sam imao situaciju takvu i pomoglo je.
|
Ne mogu, jer grafička ima samo DP i jedan HDMI, a nemam takav kabel (HDMI ili DP na VGA), mislim - monitor ima VGA konektor, ali nemam ni adapter ni takav kabel tako da ne mogu probati. Sumnjam da bi bilo bolje... Pitam se jel je do kabela koji trenutno koristim (DP>HDMI) možda bi mogao probati iskopčati TV iz grafičke i u taj jedini HDMI spojit na monitor (hvala Bogu pa imam hrpu HDMI>HDMI kablova).