Graf Spee možeš zaraditi besplatno s kampanjom u 4 koraka. Svaki se otvara na određeni datum. Najranije ga možeš imati u luci oko 19.1. kada se IIRC otvara zadnja etapa kampanje. Možda i 16.1. - lijen sam upaliti igru.
Što se tiče North Caroline, to je trenutno najbolji tier po tier BB od američke linije. Ja sam isprobao nekoliko stvari na njoj, a sa trenutnim setom skillova preporučio bi ti slijedeće:
- BOS | BFT
- EM |
- High Alert (zadnja 3 boda) | Superintenant (obavezno za extra heal)
- AFT | Manual AA
Alternativno možeš ići na concealment build i izbaciti Manual AA za CE kad skupiš 15 bodova na kapetanu. Isto dobro. No, s ovime te ni T9 CV ne želi dropati.
Koliko je Bismarck dobar protiv DD-a, toliko je Carolina protiv aviona. Tako i složi build - uzmi na drugom redu +20% AA dometa za 7.2 km AA domet i postaješ zona ne letenja. Pogotovo za T8 CV-e koji ti ne smiju niti prići onda. Danas ranije jednom Shokaku-u riješio 35 aviona.
Na bok si mekan, pazi uvijek tko ti je s boka i kako se krećeš, razmisli da li je bolje napraviti reverse umjesto zakreta od 90° kada stvari krenu po zlu. Ja preporučam BOS i Damage Control System Modification 2 za najkraće trajanje vatri (s zastavicom oko 35s). Tako da te jedna vatra ne dira 5%. Gasiš tek na dvije.
Alternativno rudder shift, pogotovo ako ideš na full stealth (minimum na što se može spustiti je 11.8 km).