Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 28.12.2016., 13:44   #35016
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
OK, ali i ta pizza košta koliko, skoro 80 kuna. A tog špeka gore ima možda 100g i to sam puno rekao. No nije bitno, dok ima ljudi koji će platit. Drago mi je da imamo nešto novo u ponudi.
Ma je, sve to stoji, a i daleko od toga da cijenu pizze u pizzeriji formiraju samo sastojci, pogotovo za VPN. Plus što ohara trenutno nema pravu konkurenciju, nitko drugi ne radi takve pizze.

Citiraj:
Paradajz sos je u biti najjeftinija stavka na pizzi, to su pelati + maslinovo ulje + začin (češnjak, sol, papar, neki stave bosiljak, neki origano)
Je, ali i on na top pizzi mora biti visoke kvalitete. I tu se razlika skuži, pogotovo kad recimo doma radim s domaćim paradajz sosom.

Citiraj:
Sir je dosta skupa stavka, ukoliko se ide na pravu pizzu. Gore ide isključivo fior di latte a to nije jeftin sir.
Vjerojatno i najskuplja, obzirom da ga se dosta stavlja.

Može ići i di buffala gore.
Iskreno, fior di latte koji u ohari stavljaju mi je najslabija točka njihove pizze. Jako je fin taj sir, ali mi je mozzarela bocconcini koju si prije stavljali bila prilično bolja i bolje je pasala uz ostale sastojke na pizzama na koje su je stavljali pa zamijenili s fior di latte. Naravno, to je moj subjektivni dojam, nekom je možda obrnuto.

Osobno bih voli oda ponude provolu ili scamorzu, barem kao dodatak.

Vezano za kvasac, krpa ljudi utrpa kvasca unutra ko da pravi kruh i onda imaš osjećaj ko da si progutao balon. Mi smo stavljali 28g kvasca na 15kg caputo brašna, nakon sat vremena ga rolaš i onda ide na mirovanje. Koristiš ga idući dan. Mogao si pojest pizzu bez straha da ćeš imat muke kasnije. Gledam po raznim receptima ekipa puca po 5g kvasca na pola kile univerzalnog brašna. Pa kak ti neće bit zlo

Užas šta neki rade

Najbolje je tako, dan prije da se fermentacija odradi kako treba, i minimalna količina kvasca.

Ja doma radim tijesto ovako:
500gr 00 brašno
325gr voda (65%)
10gr soli
3gr suhog kvasca (više ne radim svoj, ali mogao bi opet počet )