Citiraj:
Autor Wolverine
Prave napoleitane su više kao lepinja i zato je kod nas takva reakcija. No to ne znači da su ostale pizze krkanske.
|
Slično, ali nisu baš kao lepinja
Citiraj:
|
To što sjedne na želudac ovisi o količini kvasca, tipu brašna, koliko je tijesto odstajalo.
|
Da. Nije mi se dalo u detalje pisati, ali to je osnovna razlika.
Koliko mi je poznato o'hara jedina ima kombinaciju izrade pizze gdje koriste 00 brašno + vlastiti domaći kvasac + 24h fermentacije.
Koliko god se uloga kvasca činila nebitnim, gastronomski može napraviti veliku razliku. Industrijski kvas je u većini slučajeva pivski, dok je domačći kvas sasvim druga priča, i uvijek dolazi u simbiozi s LB koji pretvaraju proteine u aminokiseline. Plus što fermentacija traje 24h, a ne sat dva, pa bude odrađena kako treba.
S domaćim kvasom sam dosta eksperimentirao, pa bolje da stanem, mogao bih do sutra
Citiraj:
|
Što se cijena tiče, to je više hype. Ljudi to plaćaju jer je nešto novo i razvikano. Vrijedi li ta capricciosa 62 kune zbog cijene namirnica? Ne, ali ukoliko je netko spreman to platit, onda vrijedi toliko.
|
Ne bih se složio s time da je hype. O'hara je otkad je otvorena već nekoliko puta radikalno mijenjala ponudu pizza i eksperimentirala, ali uvijek je pizza bila top. Dvije godine je već tamo pizzerija puna, da je hype, već bi se ispuhao.
Što se cijene tiče, da li toliko vrijedi? Ne mogu točno izračunati vriejdnost, ali sam siguran da su im sastojci skupi. U konzumu špek crne svinje je 200kn/kg. Zdravo za gotovo paradajz sos koji koriste košta 35 kn pola litre u španskom na placu.
Koliko onda vrijedi kvartovska pizza sa zamjenskim sirom, k plus šunkom i paradajzom? Baš kako kažeš, zakon ponude i potražnje. I u drugim boljim pizzerijama je uvijek gužva bez obzira na višu cijenu. Ako proizvod vrijedi mnogi su spremni platiti nešto više.