Pozdrav,
U planu mi je napraviti muzicki server koji bih spojio na
Marantz PM6005 stereo pojacalo, zajedno sa
Bowers & Wilkins CM1 zvucnicima. Marantz ima "24bit/192kHz high current CS4398" DAC, te dva digitalna ulaza, opticki i koaksijalni. Opticki je vec zauzet jer je TV sa Kodijem spojen na njega.
Trenutni setup je RPi 3 sa Kodijem, spojen HDMI kablom na
Samsung Smart TV, a iz TV-a digitalnim optickim kablom do Marantzovog DAC-a. Obzirom da TV ima procesor i licencu koji su u stanju obraditi DD (384 kbps), DTS (1536 kbps) i DTS-HD (>3500 kbps) kvalitetu zvuka kod 1080p BluRay snimaka reproduciranih na Kodiju, iako za pravi DTS efekt treba 5.1 sustav, razlika izmedju DTS-a i DTS-HD u filmovima sa specijalnim efektima je ogromna. Muzika u Kodiju nema bas najsretnije rjesenje za prikazati veliku kolekciju, pa bih htio isprobati nesto drugo.
Ideja je (dodatni) Raspberry Pi 3 B kao hardver za server, zajedno sa
HiFiBerry Digi+ Pro DAC-om, te bih to
dvoje spojio sa Marantzom nekim kvalitetnijim koaksijalnim kablom. Sto se tice softvera, jos se dvoumim izmedju
Volumio i
RuneAudio opcija. Razlog za DAC na RPi-ju je cinjenica da RPi ima ne-bas-sjajnu zvucnu karticu, te da nisam u mogucnosti spojiti njega sa pojacalom HDMI kablom. Jos jedan od razloga je taj sto bih htio logicki odvojiti glazbu i filmove/serije na kucnom setupu.
Server bi imao svoj eksterni disk od 3TB (sa napajanjem). 90% glazbe koju imam je u FLAC-u, pa bih htio iscjediti maksimalno sustav koje imam.
Zanima me koju kvalitetu bih mogao ocekivati sa kombinacijom RPi + HiFiBerry DAC?
Preporuka za kabel od cca 1-2m izmedju Marantza i HiFiBerry Digi+?
Isplati li se investicija (RPi+DAC+coax) od cca 1000 kn u mom slucaju?