View Single Post
Staro 26.12.2016., 00:13   #2910
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
Ne znam kako im je složena interno mreža i tvojim problemom bi se trebali bavit ljudi koji rade na održavanju cora (ne helpdesk tetke).

Ko zna koliki je link između ZG-a i Splita, šta sve ide preko njega i koliko toga linka je ostavljeno "kućni korisnicima". Probaj testirat jako rano ujutro npr. ili probaj otić do T-com shopa negdi di imaju optiku pa probaj od tamo zavrtit testove. Možda je tvoj lokalni čvor malo zagušen... Kako se radi o Tcomu reka bi da problem nisu kapacicetit linka izmedu zg-a i st-a. Kako ti ne možeš dobit brzinu od 200mbit sa njihovog servera ja bi opet prijavia kvar i tako u nedogled dok ne dobijes 200mbit sa njihovog servera.
Pogledaj ogranicenje isto Gpona, teoretski je 2.5gbita download i 1.25gbita upload koji se dijeli na 64 korisnika. Sad ako imas vesele susjede vidjet ces da mozda i nije problem u medugradskom linku nego i susjedima koji su spojeni na isti gpon. A mogu se kladiti da tcomov ratio koliko korisnika gura recimo na 100mbit je jos veci nego na adslu. Ako se ne varam to je nekad bilo 16 korisnika na recimo 100mbit.