View Single Post
Staro 25.12.2016., 20:46   #3650
wrath
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Ponovno ovo postam jer nitko baš ne odgovara.

Citiraj:
Autor wrath Pregled postova
vjerojatno uskoro kupujem novi komp. molim preporuku za konfiguraciju oko 6000 kn (bez periferije i ekrana). komp će se koristiti za svašta...igre, multimediju, storage, obradu zvuka. volio bi da je u mogućnosti glatko pokretati novije i buduće grafički zahtjevnije igre na rezoluciji 1920x1200 koja je nativna rezolucija mog ekrana.

Potrebno mi je:
SSD drive
HDD drive (barem 2 TB)
i5 ili i7 ako ga je moguće ugurati u budžet
veće kućište gdje mogu lako doći do svih komponenti i imati kvalitetan cable management
uopće nisam u toku s grafičkim karticama, dakle nešto što će se uklopiti u budžet a da nije usko grlo ostalim kompomentama
ne znam na koliko gb rama da idem...je li 8 dovoljno? možda 16?
naravno power supply koji će to kvalitetno gurati
i vjerojatno najbitnije...kvalitetna matična ploča

ono što mi je vrlo bitno je da je komp tih. trenutačno imam grafičku ati 5850 koja je otpočetka imala užasno glasan cooler, koji nije dovoljno hladio i koji je taman negdje nakon isteka garancije otišao u klinac, pa sam ga zamjenio drugim (zaboravih kojim) koji je puno tiši i bolje hladi. na procesor sam također vrlo brzo nakon kupnje kompa stavio legendarni sonic tower, jer je stock cooler počeo vrlo brzo zujati. sada mi se proc hladi pasivno, a kućište ima tri venta. pošto vrlo često na kompu radim noću, slušam glazbu, ili se bavim obradom glazbe, a slušalice ne preferiram, komp mi mora biti tih. dakle ako niste sigurni da su stock cooleri za grafičku i procesor tihi preporučite mi druge coolere. također mi je bitno da su komponente dobro hlađene, no ne namjeravam ništa overclockat.

Molio bi sve iz Linksa.

eto, nadam se da će se smislit nešto...budžet je oko 6000...moguće je ići preko, ali ispod 7000. Hvala.
wrath je offline   Reply With Quote