View Single Post
Staro 24.12.2016., 20:37   #1575
tommo
Registered User

Datum registracije: Dec 2016
Ljudi, evo baš na Badnjak danas sam dobio ovaj router :-) Donio mi ga dostavljač. Pretpostavljam zato jer sam jučer u petak popodne izrazio želju da se prebacim na Max3 paket. Imam sve usluge(tel.+maxadsl+maxtv) ali bez ugovorne obaveze, jučer navečer sam izrazio želju da bi se prebacio u paket i danas ujutro na Badnjak dostavljač mi donese ovu zvijer od Speedporta :-) Nevjerovatno mi je da su tak brzi :-)

Valjda sam ga dobio zato jer mi je trenutna brzina već godinama 10 megabita(Thomson) pa bi ovaj valjda bio brži, ali to je više do centrale nego do routera. Inače, od centrale sam udaljen oko 800 metara, tak da mi nije jasno zašto već i ovaj Thomson nije mogao povuć više od 10. Sjećam se kad sam pred nekih dvije, tri godine, kad sam htio uzet veću brzinu dolazili tehničari, otvarali ormarić na fasadi, išli u obližnju centralu i na kraju su zaključili da uz max tv na mojoj parici i na toj centrali ne mogu imat veću brzinu od 10 mb/s. Valjda se sad stvar promijenila? Pojma nemam.

Stvar se još komplicira jer su u mojoj ulici koja je kvart s obiteljskim kućama u Zagrebu, prije par mjeseci provodili neki kabel kroz kanalizaciju do ormarića na fasadi, radnici su rekli da je koaksijalni, to se vjerojatno radi o vipovom bnetu, međutim kad idem na provjeru pristupa na b.netu nemam mogućnost njihovih trio paketa.

Danas sam na kraju stornirao taj moj zahtjev predan jučer za max3 paket jer mi je bolje uzet max2 paket a maxtv preko satelita. Tak mi više odgovara. Ali da li to uopće uzimat i obavezat se na 24 mjeseca na obadvoje ako postoji mogućnost da uskoro, za koji mjesec dobijem tcom optiku u ulici? Onda bi radije pričekao i uzeo ultra max optiku.

Pojma nemam kaj da napravim sad, umjesto da kitim bor ja cjeli dan proučavam tcomove pakete i cjenike, uspoređujem cijene i pakete programa grrrr... :-) I još mi teče rok od 4 dana za vratit ovaj Thomson router tcomu jer inače ću morat platit neku naknadu, to piše u obavijesti koja je došla sa Speedportomdanas, da bi trebao dat dostavljaču koji mi je donio novi router, ovaj stari router, a dostavljač o tome nije niti zucnuo niti mi je itko u službi za korisnike rekao niti da će mi doć novi router a još manje da ovaj stari moram vratit.

Zahvaljujem svakom tko pročita ovaj roman na Badnjak i udijeli neki savjet, bilo kaj.. :-)
tommo je offline   Reply With Quote